Свет

Амери ово нису очекивали: Ево шта је Ердоган урадио са Трамповим писмом!

Писмо америчког председника Доналда Трампа упућено турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану завршило је у канти, пише ББЦ, позивајући се на неименоване изворе турског председништва.

„Председник Ердоган је добио писмо, потпуно га одбацио и бацио у канту“, навели су извори.

У писму, датираном 9. октобра, а послатом након повлачења америчких снага из Сирије, Трамп је поручио Ердогану да „не буде опасан момак и луд“.

Трамп је у писму, на дан почетка турске офанзиве на североистоку Сирије, упозорио Ердогана да ће, ако ситуација у Сирији не буде решена на хуман начин, у историји остати упамћен као дјаво.

На почетку кратког писма, које је на Твитеру објавила новинарка медијске куће Фокс. Триш Реган, Трамп турском колеги предлаже да постигну „добар договор“.

„Не желите да будете одговорни за масакр хиљада људи, а ја не желим да будем одговоран за уништење турске економије, а учинићу то“, навео је Трамп, који је већ увео неке санкције Турској и прети да ће их проширити тако да ће оне бити разорне за турску привреду.

Трам у писму истиче да је тешко радио да би решио неке од проблема Турске и поручује Ердогану да не разочара свет.

Додаје да би Ердоган могао да добије сјајан споразум и да је курдски генерал Мазлум Кобани спреман да преговара с њим.

„Он је спреман да вам да уступке какве Курди никада у историји нису дали“, наводи амерички председник и додаје да Ердогану шаље писмо курдског генерала које је управо примио.

„Историја ће на вас гледати са одобравањем ако ово изведете на хуман начин, али ће вас запамтити као дјавола ако се не десе добре ствари. Не будите „опасан момак“. Не будите луди“, закључио је у писму Трамп.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ