Свет

Ово су најтраженији људи, ПОЛИЦИЈА нуди велику количину новца !

Фото: Pixabay.com

Међу великим бројем бегунаца који се налазе на листи Европске полицијске службе (Еуропол) постоји одређен број њих за чији се проналазак нуде новчане награде. Износи се крећу од неколико хиљада евра па све до вртоглавих милион, колико кошта информација о најтраженијем грчком бегунцу за ког је, због невероватних бекстава из затвора, чуо цео свет.

Грчки Робин Худ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако је судити по суми која се нуди, Василис Палаиокостас је тренутно најтраженији европски криминалац. На Еурополовом сајту наводи се да се потражује због низа кривичних дела, међу којима су тешке крађе, киднаповање, поседовање експлозивних направа, фалсификовање докумената, чланство у криминалној организаицији, покушај убиства, претње и уцене, али и незаконито одузимање хеликоптера.

На питање како је могуће да је ова позамашна свота новца понуђена за овог Грка, одговор је његова невероватна криминална историја која надмашује и сценарије најлуђих холивудских филмова.

У првом бегу имао је два помагача који су под претњом пиштоља и бомбе натерали пилота да одвезе хеликоптер до затвора. Чувари су помислили да је реч о посети полицијских званичника, а када су схватили да је заправо реч о бекству о коме ће брујати цео свет – већ је било касно.

Три године касније, Палаиокостас је побегао када му је из хеликоптера, док је надлетао изнад затвора, непозната путница спустила конопац за који су се ухватили он и још један затвореник. Док их је летелица одвозила из затвора, стражари су отворили ватру, а непозната путница је узвратила рафалном паљбом.

Његовој популарности посебно доприносе и чињенице да је велики део новца који је крао давао економски угроженим становницима и сиромашнима, због чега је добио надимак Робин Худ, а многи светски медији су га због своје дарежљивости окарактерисали као „социјално прихватљивог бандита и хероја“.

Износ који полиција нуди за информацију која ће довести до његовог хапшења износи невероватних милион евра!

Ридуан Таги

Холандски криминалац мароканског порекла Ридуан Таги (Ридоуан Тагхи) повезује се са низом кривичних међу којима је вођење криминалних организација, али и убиства и покушаји истих. Приписује му се и међународна трговина великим количинама дроге.

Како је наведено на Еурополовом сајту, за информацију која ће довести до његовог хапшења понуђено је 100.000 евра. Занимљиво је да се и Саид Разуки, његова десна рука, такође налази на списку најтраженијих.

Саид Разуки

Тагијева десна рука, Саид Разуки, такође је тражен због низа кривичних дела. На Еурополовом сајту наведено је да је реч о „више убистава“, док се на сајту холандске полиције може сазнати да овај двојац не преза од ношења и коришћења оружја, као и то да су у убиствима које су организовали често страдале и невине жртве.

Као и за информације о његовом колеги, 100.000 евра понуђено је за помоћ у проналажењу овог опасног криминалца.

Патрик Грегош Макух

Због убиства у Лондону, када је у једном стану пронађен избоден 34-годишњи Камил Малиш, британска полиција трагала је за Пољаком Патриком Грегошем, а како се одмах посумњало да је напустио територију Велике Британије, потрага се проширила и на друге европске земље.

Званичници енглеске полиције казали су да се Пољак највероватније крије негде у Европи, због чега нуде 20.000 фунти свакоме ко помогне у његовом хапшењу или пружи информацију која ће довести до истог.

Тибор Фоко

Бивши макро и моториста осуђен је да је 1986. године убио проститутку у Немачкој. Њено тело пронађено је наредног дана, обнажено, са прострелном раном. Осуђен је на доживотну робију али је 1995. године успео да побегне из затвора.

Аустријска полиција сада нуди 20.000 евра за информацију о његовој локацији.

Томи ван дер Сомен

Овај холанђанин место на листи најтраженијих заузео је због више кривичних дела, као што су растурање наркотика, прање новца и напад. Осуђен је на казну затвора у трајању од девет година, али је успео да утекне полицији.

Постоје оперативни подаци који говоре да се крије у Шпанији, тачније у Барселони. Појавили су се и трагови да живи на реалици Марбеља – Малага – Барселона, али нису били довољни да се овај бегунац приведе правди. Холандска полиција сада нуди 10.000 евра за информацију која ће довести до хапшења.

Фридрих Фелцман

Европске полиције трагају за Аустријанцем Фридрихом Фелцманом јер имају чврсте доказе да је одговоран за убиство две особе и наношење тешких повреда једној особи 2017. године у Аустрији. На Еурополовом сајту као посебна напомена наводи се да постоји могућност да са собом има оружје.

Новчана награда за информацију о њему износи 5.000 евра.

Дорота Казмиерска

На листи најтраженијих место је заузела и једна дама. Она је оптужена да је 2008. године , на свој рођендан, упуцала супруга у главу! Реч је о Пољакињи Дороти Казмиерској, осуђеној на 25 година затвора.

Њена осуда изазвала је лавину коментара, а многи су подржавали њено бекство јер су сматрали да је метак у главу био логичан след околности у њеном случају, јер је наводно годинама трпела разне врсте злостављања од мужа.

После пет година проведених иза решетака, Дорота је успела да побегне, након чега су се огласили њени „фанови“ рекавш и да се надају да је започела нов живот у коме је нико неће малтретирали. Награда за информацију о томе где би се Пољакиња могла скривати износи око 2.330 евра.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ