Русија Свет Србија

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: Срби ће спојити НАТО И РУСИЈУ !

Ваздухопловни завод Војске Србије „Мома Стојановић“ у Батајници већ је добио сертификат француског „Ербаса“ за ремонт хеликоптера „газела“, а у току су преговори о томе да постане регионални центар за ремонт другог „Ербасовог хеликоптера Х-145М, али и руских хеликоптера Ми-8 и Ми-17.

Тако би, како наводе поједини медији, тај завод ВС постао један од ретких центара, не само у региону, већ и у Европи, за поправљање и одржавање летелица некада два супротстављена блока.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чињеница је да су односи Русије и НАТО и сада затегнути, али и да се геополитичка ситуација значајно променила, па тако сада и неке чланице НАТО имају у својој флоти совјетске и руске хеликоптере.

Информацију о томе да се већ увелико размишља да „Мома“ поред сертификата „Ербаса“ добије и сертификат за одржавање руских летелица потврдио је амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански.

„У Овом заводу већ се одржавају руски хеликоптери који су у саставу српске војске и то Ми-8, а делом се поправљају и Ми-17. Без обзира на висок квалитет рада овог завода, још су потребна додатна улагања како би „Мома“ могао да ослужује све врсте хеликоптера“, казао је Лазански за Спутњик.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ