Србија

СРБИН ЗАУСТАВЉЕН НА АЕРОДРОМУ: Сви су остали шокирани када је отворио кофер

Цариници су јуче на аеродрому Никола Тесла запленили око 40 предмета за које се претпоставља да имају уметничку, па и антиквитетну вредност.

Реч је о фигурама од жада, месинганим свећњацима, посуђу, кутијама за накит, часовнику, персијским тепих стазама и неколико уметничких слика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са кофером пуним поменутих предмета у зеленом контролном пролазу заустављен је 75-годишњи Београђанин, који је у друштву 51-годишње бугарске држављанке допутовао летом из Брисела.

Након контроле њиховог пртљага на рентген уређају, у једном од кофера уочен је велики број предмета различитих облика, због чага је од путника затражено да га отворе.

У њему је пронађено десетак фигура животиња и птица од жада, стари часовник, неколико месинганих свећњака, кутија за накит и ситнице, тацни, ибрика, подметача и две мање персијске тепих стазе.

Поред тога путници су мимо кофера носили са собом и три уметничке слике упаковане у најлон.

Управа царина подсећа у саопштењу за медије да иако при уносу уметнина у нашу земљу није потребна никаква посебна дозвола или сагласност, таква али и било која друга роба која се увози у земљу мора бити пријављена.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ