Србија

Нови језиви детаљи отмице дечака из Старе Пазове !

Фото: Pixabay.com

Марко Јовишић (54) после хапшења рекао инспекторима да је наредио старијем сину Лазару (18) да убије отетог Петра Митровића (13) у напуштеној сојеници ако види полицију да им се приближава. Хапшење због тога изведено крајње опрезно.

Зато су специјалци у недељу увече, под окриљем мрака, с посебним опрезом морали да приђу сојеници! Потом су муњевито упали унутра, заскочили Лазара и спасли отетог дечака, пише Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор из истраге каже да је цела акција спасавања била изузетно ризична јер је Петров живот био угрожен, па је све трајало неколико сати дуже како би се предупредио трагичан исход, како преноси Информер.

Невероватна драма почела је у суботу око 22.30 у центру Старе Пазове, кад је Марко Јовишић, уз помоћ синова Лазара (18) и Николе (17) и њиховог друга Алексе Мрђе (18), отео малог Петра. Стрпали су га у Марков “фијат пунто”, а затим су натерали дечака да пошаље неколико порука свом брату Александру (17) како би и њега намамили и отели! Отмичари су намеравали да изнуде огроман новац од богатих родитеља отетих дечака.

– Пошто нису успели да намаме Александра, отмичари су одвезли Петра у напуштену сојеницу код Белегиша, где је Лазар остао сам с њим, а ова тројица су се вратили у Пазову. У међувремену, полиција је била обавештена о отмици и кренула је опсежна потрага за Петром и отмичарима. Још исте ноћи, Марко, Никола и Алекса су пронађени у “фијату” у Пазови и ухапшени су, а затим је кренуло мучно и дуготрајно ислеђивање – објашњава извор.

Марко је, према његовим речима, скоро шест сати одбијао да открије где је Петар.

– Био је изузетно бахат, али су га искусни инспектори на крају “сломили” и проговорио је. Признао је да Лазар чува Петра у напуштеној кући код Белегиша. Казао је и да је наредио сину да све време држи пиштољ уперен у Петрову главу и да га убије ако види полицајце да се приближавају сојеници. Зато је акција спасавања дечака морала да буде брижљиво испланирана. Специјалци су у недељу увече, под окриљем мрака, неколико сати кришом прилазили кући. У њој није било струје и ништа се није чуло из куће. Кад су специјалци упали унутра, Лазар није стигао ни да мрдне, одмах су му стављене лисице на руке. Дечак је, срећом, остао неповређен – наводи саговорник, и додаје да је акција завршена у недељу у 23.45, а само 20 минута касније мали Петар је био са породицом.

Петров отац Горан Митровић, власник земљорадничке задруге “Агропром”, кроз сузе је причао о паклу који је његова породица проживљавала током 25 сати, од суботе увече до Петровог ослобађања.

– Када је у суботу увече старијем сину стигао СМС са Петровог телефона, у ком су биле неке тачке и зарези, знали смо да то није Петар писао, јер он то у писању порука никада не користи. Ипак, тада нисам помислио да је отет. Так кад се супруга чула са Петром, у суботу око поноћи, и када га је чула како говори: “Не знам где сам… Не стављај ми то на главу”, било ми је јасно да је ђаво однео шалу. Звао сам те ноћи све које знам, молио их за помоћ… Не дао Бог ником – казао је он.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ