Русија Свет Србија

После С-400, Срби настављају сарадњу са Русијом: Наши пилоти ће од сада…

Пилоти Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и њихове колеге из Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације започели су заједничку летно-тактичку вежбу БАРС 2019.

Ове године вежба, чији назив је скраћеница – Братство авијатичара Русије и Србије, одржава се у Русији, саопштило је Министарство одбране Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Планирано је да пилоти авиона МиГ-29 и хеликоптера Ми-8 мтв-5, до 2. новембра, у мешовитим посадама спроведу низ летачких активности са темом „Припрема и реализација борбених дејстава у току извршења задатака спречавања ескалације оружаног сукоба на државној граници и спровођење акције трагања и спасавања“.

Након формирања руско-српских мешовитих посада, следе активности чији је циљ унапређење способности команданата за руковођење јединицама које чине мешовите посаде, у току припреме и вођења борбених дејстава.

Групу пилота Војске Србије, коју предводи командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић, на аеродрому „Приволжскиј“ дочекао је начелник 185. Центра за припрему и борбену примену јединица ваздушно-космичких снага Руске Федерације, пуковник Алексеј Владимирович Ротко, који је пожелео добродошлицу колегама из Србије и истакао да о сарадњи и односу између две војске најбоље говори назив вежбе. Он је изразио наду да ће мешовите посаде током вежбе приказати висок ниво обучености.

Пре летачких активности обављене су претходне припреме са посадама ваздухоплова, упознавање и провере ваздухопловне технике, а разрађене су и тактичке ситуације на вежби. Посадама су предочени борбени задаци и извршена припрема за њихову реализацију.

БАРС 2019 је пета по реду вежба на којој руски и српски пилоти размењују искуства и знања у области борбене употребе ваздухоплова које се налазе у наоружању обе војске.

 

Извор: Vostok.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ