Србија

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА У СРБИЈИ! Жену полио бензином и запалио, а сада је добио оно што је заслужио

У Вишем суду у Суботици данас је завршен доказни поступак и изречена пресуда у случају против Кароља Лудмана (58) кога је Више јавно тужилаштво у Суботици теретило за кривично дело тешко убиство супруге Славице Лудман (47) тако што је полио бензином и запалио. Карољу Лудману изречена казна затвора од 20 година за тешко убиство!

Од почетка суђења Лудман је негирао своје изјаве у фази истраге и његов исказ је пред судом био другачији. Тврдио је да је са супругом „живео у складном браку пуних 25 година, све док није сазнао за њену вишегодишњу ванбрачну везу“. Он је тврдио да је желео да „све реши мирним путем, али она ни поред обећања да ће прекинуту везу са другим човеком то није учинила“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кобне ноћи, како тврди оптужени за гнусан злочин, пробудио је Славицу због здравствених проблема, али му је рекла да напусти кућу.

– Отишао сам до кола, узео канистар, ушао у собу. Када ме је видела са кантом устала је, а ја сам бацио на кревет канистар и упаљач. Све је екслодирало, и зидови су горели – каже Карољ Лудман, док је раније пред тужилаштвом рекао да је бензин купио са немером да запали супругу.

Према речима сведока, инспектора за превентивну заштиту Одељења за ванредне ситуације који је радио увиђај након пожара, утврђено је да је узрок пожара била запаљива течна материја јер се ватра ширила енорном брзином и према његовим речима није могућа експлозија ако се на кревет баце канистар и упаљач.

У оптужници заменик тужиоца Бранислав Ранков наводи да је у ноћи између 24. и 25. маја Лудман након вербалног сукоба отишао до аутомобила Фиат „пунто“ по бензин купљен са намером да запали жену. Бензином је полио прекривач након чега је Славица устала али је због акутног опекотинског шока пала и преминула у страшним боловима.

Да је желео да убије Славицу, ВЈТ доказује бројним извештајима и сведочењима стручњака и људи којима је и Карољ након пожара рекао да је лично прузроковао пожар.

– Иако је био свестан последица кривичног дела хтео је његово извршење чиме је извршио кривично дело тешко убиство – наводи у завршној речи Бранислав Ранков. На оптужницу Карољ Лудман је реаговао речима: „Нисам је намерно убио, нисам ја убица“.

Његов бранилац тврди да је кривично дело изазвано тиме што је Лудман без своје кривице доведен у стање афекта, беса и гнева.

– Изразио је кајање, а треба узети у обзир његово здравствено стање и да никада раније није био осуђиван. Зато треба да буде осуђен за убиство на мах и да се брани са слободе.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ