Здравље

Мајка упалила блиц на телефону и открила да дете болује од страшне болести : Ако приметите нешто слично, брзо код лекара !

Pixabay.com

Једна жена из Кикинде је решила да подели са свима своје болно искуство и трауму коју је преживела због болести свог детета. Наиме, како је навела, одвела је дете које је имало шест месеци на офтамолошки преглед јер је приметила да му око „игра“.

– Доктор нам је рекао да је дете у реду, као и да се још увек развијају очни мишићи и живци. Међутим, после месец дана детету престаје да игра око и све функционише нормално. Ипак, када је напунио 11 месеци, једном приликом сам видела док је било упаљено светло у кући како ми дете има нешто жућкасто што сија у оку – прича жена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је написала у својој исповести, тада је одлучила да му блицом слика око како би видела жућкасти одсјај боље, али је онда приметила флеку у оку која је изгледала како је рекла, као балончић беле боје.

– Била сам у великом шоку па сам одлучила да одем на интернет када сам видела нешто још страшније. Ујутру сам спаковала дете и одвела хитно у дечји диспанзер по упут за офтамолога. Међутим, добили смо упут за Нови Сад и морали смо да чекамо два месеца. Када сам одвела дете на заказан термин, доктор га је прегледао ласером и рекао да је све у реду. Испратили су нас за десет минута – наводи жена.

Објаснила је како је проблем и даље постојао и како је звала све приватне клинике у Новом Саду и Београду.

– Приватни лекар нас је одмах примио и констатовао тумор у оку. Одмах сам добила хитан упут за Београд за болницу за очне болести – објашњава даље.

Онда, дошао је и тај кобни дан у Београду. Докторка је рекла да дете мора да остане у болници.

– Мом детету су радили прегледе недељу дана, али мени нико ништа није говорио. Онда сам кришом од сестре добила информацију да је у питању злоћудни тумор ока и да мора да се ради скенер главе јер тај тумор уме да оде и на око. Позвала сам докторе у иностранству, али су ми рекли да ако се тумор прошири, мом детету нема спаса – наводи она.

Ипак, речено јој је да се тумор није раширио, али је заузео целу очну јабучицу и да је пун течности, али и да ми је дете слепо.

– Одлука је била донесена 5. јуна где сам морала да потпишем да га оперишу, а видела сам га дан после. Нисам била жива, тресла сам се, а онда сам видела његову умотану главу. Није се померао, али је у наредним данима почело да мрда и хода. Нема око, али ће добити вештачко око, након што сачекамо протезу – одахнула је мајка.

Мајка је навела како је дете од трећег месеца живота почело да губи вид, али да је сада захвална Богу што је све испало најбоље могуће у тој ситуацији.

– Нисам желела да одустанем иако сам знала да су прогнозе лоше. Ретинобластом је рефлексни тумор који се налази се у мрежњачи и не може тачно да се одреди од чега настаје. Према ономе што сам чула, иде преко мутације гена и хромозома која није тачна. Веома је опасан и брзо расте па прогнозе нису лоше – објашњава жена.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ