Спорт Србија

Новак проговорио о завршетку каријере, и открио ко му је највећа инспирација !

Фото: јутјуб

Новак Ђоковић има 32 године и, како каже, још много изазова испред себе.

О конкретним размишљањима везаним за крај каријере није често говорио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као фигуру за поређење узео је Роџера Федерера, који пркоси годинама, а има их 38.

Ђоковић је после тријумфа у финалу Вимблдона, управо против Швајцарца, изјавио да му Федерер због дуговечности у врхунском тенису представља инспирацију.

„То зависи од различитих околности. Пре свега, не могу да размишљам себично и да кажем, ето, играћу тенис у пуној сезони још десет година, а да не мислим о својој породици. То мора да буде усклађено с фамилијом, децом, женом, нашим животом. Мора да се зна које су ствари приоритет“, каже Ђоковић и додаје:

„У суштини, и даље се трудим да, мање-више, играм током сезона у оној мери у којој сам играо последњих десетак година. Већ сам дуго у тениском врху, који доста троши, тако да ситуација дефинитивно није иста као што је била пре десет година. И у смислу тела, и осећаја, и виталне енергије за играње тениса. Али и даље сам мотивисан. Имам подршку и супруге, и фамилије, браће и родитеља. Имам добар тим око себе, и док год имам тај осећај који се јавља сваки пут кад изађем на терен, ја бих играо тенис. Не видим крај иза угла. Али свестан сам да ће врло брзо да дође моменат када ћу морати да смањим играње. Једноставно, мораћу да се усредсредим само на одређене турнире и да на тај начин вероватно избацим ‘број један’ као циљ. Али, о том потом“.

Извор: Курир.рс/Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ