Спорт

ШАМПИОН! Новак Ђоковић почистио Шаповалова за пети трофеј у Паризу!

Новак Ђоковић пети пут у каријери је освојио мастерс у Паризу пошто је у финалу самлео Дениса Шаповалова са 6:3, 6:4

Титула у Паризу је Новаков 34. мастерс у 50. јубиларном финалу. Такође, ово је нашем тенисеру 77. трофеј у каријери, а пети трофеј у Паризу. Ђоковић је у Паризу претходно тријумфовао 2009, па 2013, 2014. и 2015. године. После победе у Берсију Ђоковић се приближио Рафаелу Надалу, који сада има само једну мастерс титулу више.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ноле је бриљирао у финалу. Јесте мало лошије почео турнур у Паризу, али је Ђоковић најбоље сачувао за крај. Терорисао је Шаповалова од старта меча, па Канађанин није имао решење за расположеног Србина коме је све полазило за руком, посебно сервис.

Новак је маестрално отворио меч. Шаповалов се није ни освестио да игра финале, а већ је био у заостатку. Ноле је узео ривалу први сервис гем, а потом муњевито потврдио брејк предности, повео 4:1 и за само 29 минута почистио 20-годишн јег Канађанија и добио прву сет са 6:3.

У другом сету се Шаповалов је у првом гему спасао брејк лопту а потом се држао до седмог гема. Ђоковићу је досадило да чека, притиснуо је Канађанина, повео 40:15 на његов сервис одмах искористио брејк прилику и повео 4:3. До краја је српски ас рутински сачувао вођсво и тријумфовао

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ