Србија

УДАР на Александра Вучића: Пацоли послао поруку председнику Србије !

Министар спољних послова самопрозваног Косова Беџет Пацоли у интервјуу говорио је о односима у регији, политици Србије и решењима, али и о односима с БиХ.

Пацоли казао је да се са Србијом о свему може разговарати, само не о три ствари, а то су независно Косово, Устав Косова и граници. За председника Србије Александра Вучића има јасну поруку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вучићу имате само једну шансу, да признате Косово. То је реалност. Та држава је рођена и нема враћања назад. То је једино решење, а све остало ће ићи лакше – он.

Нагласио је да је то исто поручивао и Милошевићу раније, потенцирајући да је тзв. Косово давно рођена држава. Истакао је да је прича о разграничењу између Србије и тзв. Косова у смислу размјене територија немогуће и врло опасно.

Изнео је и занимљиву идеју о стварању слободне економске зоне која би обухватала део јужне Србије, север Косова и Санџак. Замислио је то као посебан економски простор који би био поверен некој светској менаџерској корпорацији, уз ангажман ЕУ када је у питању инфраструктура.

За БиХ је казао да је штета што није признала (тзв.) Косово, али је већа штета због бројних препрека за проток људи, развој бизниса и слично.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ