Србија

ОВО НИЈЕ ДОБРО! Упаљен црвени алaрм: Ево ко је стигао у Србију! Србима се ово неће свидети

У Србији је тренутно приутно чак 97 страних служби са око 150 страних агената, а наводно не постоји амбасада у Београду која нема службеника који је задужен за шпијунажу.

Према ранијим извештајима безбедносних служби у Србији ради и делује велики број тајних агената из иностранства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према ранијем писању српских медија највреднији сарадници страних обавештајних служби су, поред осталих, и поједини посланици у Скупштини Србије, који из посланичких клупа раде против интереса државе и грађана.

Подсетимо, као бомба одјекнула је у јуну вест да је читав државни врх, укључујући председника Србије Александра Вучића, патријарха Иринеја, шефа српске дипломатије Ивицу Дачића, министра полиције Небојшу Стефановића прислушкивана од стране британске МИ6!

Забрињавајуће податке изнео је и политички аналитичар Саша Боројевић који тврди да је Србија пуна страних агената и да је код нас присутно најмање 97 страних служби!

– Највише се у свом деловању по Србији истичу израелски Мосад, немачки БНД, британски МИ6, америчка ЦИА, румунски СОС, словеначка СОВА, албански НОС, косовске тајне службе, руски ФСБ, хрватске СОА и ВСОА, као и турске и бугарске тајне службе – рекао је Боројевић.

Није тајна да у Србији делује више тајних служби, а све оне имају задатак да штите интересе своје државе како економске, војне тако и политичке и геостратешке!

Руски ФСБ и аустријска ХНА се углавном баве заштитом капитала који долази из Русије, односно Аустрије. Хрватске СОА и ВСОА, осим привредне шпијунаже, нарочито се интересују за стање у Војсци Србије. Израелски Мосад се, с друге стране, концентрисао на деловање у БиХ, Санџаку, на Косову, у Македонији и Албанији, пре свега због тога што тамо делују екстремни исламисти.

Не постоји амбасада у Београду која нема службеника који је задужен за шпијунажу. Он од српских грађана прикупља податке које су интересантне за његову земљу. Такви послови у дипломатији сматрају легалним покушајима шпијунирања и да највећа казна може да буде протеривање из земље домаћина.

Према подацима из безбедносних служби највише тајних агената долази из Енглеске, Немачке, Русије, Кине и Америке, а веома су активни и припадници хрватске, албанске, косовске, па чак и румунске обавештајне службе.

Инфраструктурно су најјачи Кинези, а најактивнији су Хрвати и Румуни, који су као услов за напредовање у евроинтеграцијама навели влашко питање.

Највеће шпијунске афере у Србији

-Јул 2015. У стану у Борчи откривен је леш мушкарца за кога се испоставило да је немачки агент који је користио документа на име Томас Ледерстатер. Међу нађеним предметима били су и сумњива документа, фотографије, мапе, полицијска значка СР Немачке, неколико лаптопова и таблета, више од 15 картица за банке, немачки и српски пасоши са различитим именима, 100 СИМ картица…

-Фебруар 2018. Ухапшен Данијел Дејвид Корбет, бивши амерички маринац и припадник елитне јединице „Фоке“, код кога је у шек-стану пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним бројем.

-Новембар 2018. Агенти британске МИ6 у Црној Гори умешани у дешавања у Санџаку, а главне улоге у њиховој операцији имали Сулејман Угљанин и Мило Ђукановић.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ