Србија

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ: Данас ће се све сазнати ко је крив за убиство Јелене Марјановић !

Зоран Марјановић (41), који је оптужен да је 2. априла 2016. на насипу у Црвенки код Борче убио супругу, певачицу Јелену Марјановић (33), данас би први пут јавно требало пред судом да изнесе своју одбрану.

Марјановић је у Палату правде стигао око 10 сати, обучен сав у црно и у пратњи адвоката. Тамне наочаре за сунце није скидао ни када је ушао у зграду. У Палати правде велика је гужва због коначног почетка суђења за медијски најпраћенији злочин у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марјановић пред почетак суђења мирно седи на клупици док га окружује на десетине фоторепортера и новинара.

Марјановић, који је једини оптужен за злочин који већ дуже од три године потреса Србију, рекао је раније да је спреман за почетак суђења. Окупљеним новинарима је одговорио да се добро осећа иако је деловао узнемирено.

На данашњем рочишту предвиђено је да се оптуженом прочита оптужница, али и да Марјановић исприча шта се дешавало тог кобног дана.

Ипак, саслушање Зорана Марјановића пред судским већем тек је први корак до пресуде за убиство певачице.

У наредном периоду очекује нас процес у којем ће бити саслушано на десетине сведока, али исто тако биће изведени и доказа који би суду указали на све детаље и чињенице случаја, а пре свега доказали кривицу окривљеног Марјановића.

Тако ће се пред судијом појавити сведоци који су саслушани пред тужилаштвом: од чланова породице Марјановић, преко познаника певачице и њеног супруга који би требало да говоре о односу двоје супружника, па све до мештана Црвенке који су тог 2. априла 2016. године били на насипу у Црвенки у време убиства певачице.

Поред саслушања сведока, суд ће извести и низ доказа које су тужилаштво, али и одбрана Марјановића предложили.

Тако ће на суђењу бити увида у извештај са места где је тело певачице пронађено, у обдукциони налаз, али и у налазе и мишљења вештака која су указала на оправдану сумњу да је учинилац стравичног убиства у Црвенки Зоран Марјановић.

Међу доказима који ће бити изведени биће и увида у снимке са сигурносних камера с аутобуса 104, али и са једне породичне куће у Црвенки која гледа на насип.

Самим тим, колико ће суђење деценије трајати није извесно.

Подсетимо, на припремном рочишту које се одржало у септембру окривљени за убиство певачице негирао је да је убио своју супругу.

Оптужен је за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је пролетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био десет месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства. И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму. Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ три и по године.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ