Спорт Србија

ШОК: Позната атлетичарка осуђена на затвор, полиција остала шокирана када је пронашла …

Фото: Pixabay.com

Холандска атлетичарка Мадија Гафор осуђена је на осам и по година затвора пошто је проглашена кривом за шверцовање и трговину дрогом.

Суд у граду Клеве прогласио је холандску спринтерку кривом због прикривања шверца око 50 килограма екстазија и око два килограма метамфетамина из Холандије у Немачку јуна ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова 27-годишња атлетичарка била је учесница финалне трке на 400 метара на Европском првенству прошле године. Гафур је такодје требало да учествује у штафети 4×400 метара ове године на Светском првенству.

Како преноси немачка агенција Дпа, одбрана је навела да је Гафорова мислила да преноси лекове за побољшање резултата, а не да је у питању дрога, који су наводно поред ње били намењени и другим атлетичарима.

Гафорова је наговестила да ће се жалити на пресуду, пошто је пред судом рекла да није крива за то за шта се терети. Пред судом је рекла да је мислила да преноси допинг средства, а не да су то екстази и кристал мет, а такође је одбила да каже ко јој је дао дрогу.

Атлетски савез Холандије саопштио је да ће овај случај бити проследјен националној антидопинг агенцији.

Запањени смо пресудом. Због пресуде немачког суда, Атлетска федерација осуђује поступке Гафорове. Осуђујемо било какву употребу или трговину допинг средстава или дроге и потпуно смо посвећени поштовању холандског права – стоји у саопштењу владајућег тела холандске атлетике.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ