Свет

СТРАШНО: Мушкарац остао заробљен у тржном центру, недељу дана након тога …

Пожарно степениште у једном од најпосећенијих тржних центара у Аустралији претворило се у бетонску гробницу седамдесетогодишњег човека, који је ту случајно залутао и више није могао да изађе.

Очајна породица видела је снимак на коме се види како је Бернард Гор, звани Буч, шестог јануара 2017. изашао на пожарно степениште у сиднејском тржном центру “Вестфилд Бондај џанкшн”, где је нађен мртав три недеље касније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његова ћерка Мелинда заплакала је када је на снимку, приказаном у оквиру истраге о смрти, видела последње тренутке очевог живота, а помоћник истражног судије у Новом Јужном Велсу Ана Мичелмор изјавила је да нема других снимака који би открили шта се дешавало после тога.

Стотине хиљада људи прошло је кроз тржни центар док је Гор био заробљен у њему и слушао гласове који су одјекивали степеништем.

Форензичка анализа показала је да је умро најмање недељу-две дана пре него што је његово тело нађено, што значи да је више од недељу дана полако умирао.

Гор, кога су пријатељи звали Буч, живи у Тасманији, а пре нестанка је заједно са ћерком провео неколико недеља у Сиднеју.

На снимку који је забележила надзорна камера види се да је око 12.50 ушао кроз врата која воде на пожарно степениште. Врата не могу да се отворе изнутра и мада у приземљу постоји излаз кроз ходник, Гор га није нашао, што није необично, с обзиром на то да унутар тржног-центра постоји лавиринт пожарних степеница дуг око 14 километара.

– Вероватно је седео на столици која је нађена поред његовог тела да би се у одређеном тренутку преврнуо напред – изјавила је Мичелмор.

Породица је недељама тражила Гора, а званичници тржног центра суочили су се с питањима како је могуће да га тако дуго нису нашли, и то у тренутку кад су температуре биле изнад четрдесетог подељка Целзијусове скале. Снимци из тржног центра, до којих је дошла полиција, показују да врата у подножју степеништа ниједном нису отворена током три недеље, колико су га тражили.

Гор је узимао лекове против хипертензије и благе заборавности у тренутку смрти и већ је једном нестао у Хобарту, у Тасманији, али је неколико пута успешно стизао до тржног центра у Сиднеју и имао је јасно утврђен дневни распоред.

На снимку се види како Гор улази у тржни центар, пролази кроз њега, као и тренутак када је застао и окренуо се ка излазу на пожарно степениште, који ниједном није проверен током потраге за њим.

Марк Гор, син Бернарда Гора, каже да тврдње његовог берберина да је био “смушен” нису тачне, да његов отац није био “слабашан”, него “јак и издржљив мушкарац”.

– Истрага, која треба да покаже како је дошло до овог трагичног догађаја, наставиће се у сарадњи са полицијом – саопштила је матична кућа тржног центра “Сцентре Гроуп”, изражавајући најдубље саучешће породици трагично настрадалог.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ