Русија Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Овај човек је опаснији за Путина од Американаца и НАТО-а! Ево шта се дешава

Бивши пуковник Федералне службе безбедности, некадашњи КГБ, Кирил Черкалин спреман је да врати у државну касу рубље, доларе и евре у укупној вредности од преко шест милијарди рубаља, што је око невероватних 85 милиона евра које је узео као мито. Код пуковника је пронађено 810 милиона рубаља, 72,7 милиона долара, 8,5 милиона евра и 4.000 британских фунти.

Черкалин се сагласио да врати одузети новац, али да му се при том не одузимају некретнине које има. Он је власник пет станова, две куће и шест плацева површине 7.116 квадратних метара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Служби федералне безбедности Кирил Черкалин је од 1998. године, а начелник Друге управе је од 2011. Најзанимљивије од свега је чињеница да је његов задатак био управо борба против криминала у банкарској сфери и борба против корупције!

Хапшење пуковника Кирила Черкалина у априлу ове године је добило у Русији велики публицитет јер је он руководио тзв. Управом К у Федералној служби безбедности Русије која је замишљена као узор честитости, па је чак контролисала и рад централне банке Русије.

Черкалин је сваког месеца узимао 50.000 долара мита од банкара Александра Мазанова, власника Транспортне банке, који је новац пуковнику доносио на посао или у оближњи кафе. Транспортна банка је била међу сто највећих банака у Русији. Њен власник Александар Мазанов је куповао скупе некретнине, аутомобиле и јахте. Кад се клупко распетљало, испоставило се да се банка бавила и прањем новца.

Већина новца била у стану који је специјално био купљен за те сврхе. Интересанто да је део новца Черкалина чувао пуковник Министарства полиције Дмитриј Захарченко, који је у том министарству био на челу Одељења за борбу против корупције.

Док руске власти истичу да хапшења таквих људи доказују да у друштву нема недодирљивих и да се води стална борба против корупције, на другој страни огорчени грађани се све чешће питају има ли неки део друштва у коме се није раширио лоповлук. Није без разлога председник Путин више пута истицао да је за Русију корупција опаснија од НАТО.

 

Извор: Новости.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ