Регион

БРУТАЛНО УБИСТВО! Смиљана убила сестру, а њено тело чувала у замрзивачу!

Фото: Pixabay.com

На жупанијском суду у Вараждину у 10 сати се наставило суђење Смиљани Срнец оптуженој да је 2000. године убила сестру Јасмину Доминић, а да је њено тело 19 година држала у замрзивачу у породичној кући у Паловцу.

Судској вештакињи Андрини Копљар је током рочишта, на којем су биле приказане фотографије леша Јасмине Доминић, позлило па је судија Томислав Брђановић накратко прекинуо расправу, јавља ХРТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У даљњем току суђења, 14. новембра, исказ би требало да дају и полицијски службеници ПУ међимурске који су испитани и током истраге.

Суђење почело у октобру

На Жупанијском суду у Вараждину 15. октобра започело је суђење Смиљани Срнец (45).

Срнец је оптужена да је 2000. године убила сестру Јасмину (рођену 1977. године) задавши јој најмање пет-шест међусобно независних, јаких удараца тупо-тврдим предметом који није пронађен.

Сестра Смиљане Срнец, нестала 2000. године, пронађена је у породичном дому скоро 20 година касније. Њен нестанак званично је пријављен тек 16. августа 2005.

Међимурска полиција је 16. фебруара ове године запримила дојаву из жупанијског Завода за хитну медицину да је у замрзивачу у кући у Паловцу пронађен леш непознате особе, за коју је утврђено да је сестра Смиљане Срнец која је ухапшена истога дана.

Врховни је суд пре недељу дана одбио жалбу оптужене Смиљане Срнец против решења Жупанијског суда у Вараждину о продужењу истражног затвора. Тиме је постало правомоћно решење првостепеног суда којим је оптуженици, у току поступка након подигнуте оптужнице због казненог дела убиства из чланка 110. Казненог закона, продужен истражни затвор због опасности од понављања дела.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: HRT

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ