Регион

ДОДИК ШОКИРАО СВЕ! У овом часу десет држава спремно да призна самосталност Српске! Ево шта се дешава! Регион гори!

У овом часу десет држава је спремно да призна самосталност Републике Српске, али ми ћемо опцију отцепљења активирати само ако буду настављени покушаји укидања Српске, изјавио је гостујући у програму Телевизије Н1 српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, преноси РТРС.

Додик је рекао и да су недавно представници америчке администрације срушили договор политичких лидера у БиХ постигнут у присуству тадашњег шефа Делегације Европске уније у БиХ Ларса Гунара Вигемарка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„А онда након два дана из америчке амбасаде или од Палмера дође питање где је ту Годишњи национални план. И то је био знак да је све пропало. То значи да Американци не прихватају оно у шта нису инволвирани у преговарачкој структури, па таман то била само позиција посматрача, а ту је позицију имала Европска унија. Оно што је било искреирано, искреирали смо нас тројица. А били смо договорили све, сва постављења и министре и помоћнике министара и онда неко каже да хоће тај Акциони план“, истакао је Додик.

Додик је напоменуо да у БиХ постоји консензус о чланству у ЕУ, али да се оперативно не ради ништа.

„ЕУ је рекла да они не сматрају да је услов НАТО кретање. Дали су мишљење које је јасно, низ ствари — да БиХ не може да креће ка чланству ако постоји високи представник и много чега другог. Одједном је дошла прича о НАТО-у као најважнија“, навео је.

Он је рекао да је синоћ са члановима Председништва БиХ Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем разговарао о свим питањима, па и о НАТО-у.

„Фино сам рекао, колико сам разумео, њима је важно да се не доводе у питање раније донесене одлуке. Ја их не могу ни довести. Члан три споразума који смо потписали говори управо то. Говори о томе да се морају уважити ставови и других органа нивоа власти“, рекао је Додик.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ