Русија

Путин не заборавља увреде: Нови шамар ЗАПАДУ !

Фото: Јутјуб

Председник Русије Владимир Путин не планира да путује у Париз 11. новембра на годишњицу обележавања завршетка Првог светског рата, изјавио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков.

На питање новинара да ли ће Путин ићи у Париз на догађаје организоване поводом годишњице Дана примирја, Песков је рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не, председник нема такве планове.

Дан капитулације Немачке у Првом светском рату обележава се 11. новембра. У железничком вагону у Компијењу код Париза 11. новембра 1918.

Немачка је потписала примирје са силама Антанте.

На Западу се од 1919. овај датум обележава као Дан сећања, а у Србији као Дан примирја.

Подсетимо, на годишњицу напада нацистичке Немачке, предвођена Хитлером, на Пољску, нису позване Русија и Србија. чији је допринос слому нацизма немерљив. Зато су се „шепуриле“ земље против којих се се борили Руси и Срби и које су одговорне за десетиним милиона мртвих Руса и Срба, попут Немачке, Италије и Шпаније!

Штавише, У Савету Европе донета је резолуција према којој је споразум Рибентроп-Молотов из 1939. оцењен као узрок избијања Другог светског рата. Ти „нови историчари“ су заборавили да је Москва до тог споразума преклињала европске земље да направе савез против Хитлера, али да оне то нису хтеле. Напротив, све до једне те „европске демократије“ су гурале Хитлера да нападне СССР.

Сада је Запад добио заслужену шамарчину од Москве, а из поруке портпарола руског лидера Дмитрија Пескова јасно је да Путин памти увреду и да је Русија одлучна да Запад и њихову нову квазиисторију постави на место које им и припада! У смеће!

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ