Регион

РЕГИОН ГОРИ! Макрон упозорио Хрвате: Ова земља ће вас дићи у ваздух! Морате бранити границе!

Француски председник Емануел Макрон оценио је да је Босна и Херцеговина “темпирана бомба” која куца тик уз Хрватску

У опсежном интервјуу за лондонски “Економист”, он је говорио и о Босни и Херцеговини, истакавши да се та земље суочава с проблемом џихадиста повратника.

– Уверен сам да, прво, морамо реформисати своје процедуре за чланство у ЕУ јер оне више не служе сврси. Нису стратешке. Такође нису ни политичке, већ су превише бирократске и неповратне, а морате бити у стању да у неким тренуцима размотрите питање реверзибилитета. Друго, ако сте забринути за овај регион (Западног Балкана), прво питање нису ни Северна Македонија ни Албанија, већ Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина је темпирана бомба која куца тик уз Хрватску и која се суочава с проблемом повратка џихадиста – рекао је Макрон.

Како преноси портал Клиx.ба, он је као трећи проблем навео потребу измена и процедура примања нових чланова ЕУ пре почетка преговора.

– Ако то успемо реформисати у надолазецим месецима, бићу спреман поново почети преговоре – ако и они постигну додатне напоре. Не желим ниједног новог члана док не реформишемо саму Европску унију – истакао је француски председник.

Говорећи о противљењу Француске да се Северној Македонији и Албанији одобри почетак преговора о уласку у Европску унију, поручио је да се “половина држава Уније противи томе да преговори почну с Албанијом”.

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...