Русија Свет

РУСИЈА ОСУЛА ПАЉБУ: Они су навикли да лажу !

Фото: јутјуб

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је извештаје да је портпарол „Дојче велеа“ Кристоф Јумпелт негирао састанак између представника овог медијског холдинга и портпарола Министарства спољних послова.

Захарова је скренула пажњу на нове објаве медија, према којима Јумпелт инсистира да се није састао са руководиоцем прес-центра руског Министарства спољних послова и да „Дојче веле“ нема разлога да се извињава за рад својих дописника и уредника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не, ’Дојче веле‘ не мора да се извињава. Они након овога треба да се самораспусте. Невиђена срамота“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.
Она је навела детаље састанка. Према речима Захарове, 7. октобра у 16 часова у првој згради Министарства спољних послова Русије у Москви у кабинету 129 одржан је састанак заменика директора Одељења за информације и штампу Александра Бикантова и дописника московске редакције „Дојче велеа“ Јурија Решета. Састанку су присуствовали и начелник одељења за стране дописнике овог одељења и запослени у овом одељењу.

„Послужили смо чај и кафу. Да ли су били и колачи? Наравно. Угостили смо их. Како ДВ може тако бесрамно да лаже? Мислим да су навикли на то“, додала је Захарова.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је у среду да не сматра неопходним да се уводе ограничења за стране медије, укључујући „Дојче веле“ и испричао о састанку представника медијског холдинга у Министарству спољних послова Русије на коме је, према његовим речима, ДВ признао да њихове објаве нису биле сасвим коректне у контексту протеста у Москви.

Раније је немачки медијски холдинг поздравио изјаву Лаврова, али је фразу да је ДВ препознао грешку током рада у Русији назвао „неспоразумом“. На то је Захарова одговорила да се представник редакције „Дојче велеа“ у Москви састао са руководиоцем прес-центра руског Министарства и да је састанак документован.

Раније је шеф комисије за истраживање мешања у унутрашње послове Русије Државне думе Русије Василиј Пискарјов изјавио да ће тражити од Министарства спољних послова да размотри повлачење акредитације немачкој телевизијској и радио-компанији „Дојче веле“ у Русији због кршења руског закона. Комисија Државне думе утврдила је да је „Дојче веле“ прекршио закон позивајући на неодобрени митинг у Москви. Са своје стране, „Дојче веле“ је саопштио да одбацује наводе о мешању у унутрашње ствари Русије и очекује брзо окончање поступка у вези са тим.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ