Здравље Идвајамо

СТРАШНО: Жена се жалила на болове, доктори јој извадили чудовиште из стомака ! (ФОТО)

Фото: Pixabay.com

Индијка Кавита Калам (38) је отишла у болницу са јаким боловима у желуцу и рекла докторима да тешко дише. Након што су обавили низ тестова, установили су да има тумор на јајнику величине око 106 цм.

Доктори су јој рекли да би тумор могао да оштети друге органе и цео стомак да није извађен. У питању је био тумор јајника, неканцерогени тумор испуњен течношћу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово је највећа циста коју сам оперисао. Била је толико велика да је заузимала 95 посто пацијентичиног стомака с опсегом од 106 цм, тешка 18 килограма – рекла је доктор Арпита Сингам.

Кавита Калам, сиромашна удовица и мајка 7-годишњег дечака имала је тешке болове седам месеци пре операције, али није имала новца за лечење. Људи из њеног села сакупили су 55 фунти како би она отишла у болницу.

Имала је стомак већи од трудничког. Када је стигла у болницу послали су је на ЦТ и открили тумор јајника, као и да је он огроман и да су потребни веома стручни лекари.

– Пацијенткиња није могла да прими општу анестезију. Уместо тога, убризгавали смо јој лекове против болова у кичму. Примила је и епидуралну каква се даје пре порођаја – рекли су лекари.

Њен јајник се стопио у масу, а јајовод се стиснуо. Током операције постојала је опасност да падне у хипотензивни шок због великих и изненадних губитака крви. Доктори су извадили тумор тако да су направили рез на 2 цм изнад стидне кости до пупка.

– Било је тешко уклонити цисту кроз кроз тако мали простор. Да га нисмо уклонили у правом тренутку, и трбух и циста су могли да пукну – рекли су доктори.

Пре операције, Калам је имала 56 илограма, а након уклањања цисте, њена тежина је пала на 37 кг. Сада је стабилно и опет може да једе.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ