loading...
Србија

УДАРНА ВЕСТ! Коначно су долијали: Пало велико хапшење у Београду

У наставку акције “Армагедон” београдска полиција ухапсила С. Х. (48) из Београда

У наставку акције на сузбијању дечије порнографије на Интернету, познате као “Армагедон”, београдска полиција ухапсила је С. Х. (48) из Београда због сумње да је извршио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Сумња се да је он путем различитих друштвених мрежа комуницирао са малолетним особама и да је од њих захтевао да се фотографишу и снимају без одеће и да му потом шаљу фотографије и снимке, а он им је заузбрат уплаћивао новац.

Уколико би се пак десило да му жртве не пошаљу фотографије и снимке, он слао претеће поруке или је правио профиле са њиховим именима и експлицитним фотографијама и тако их чинио јавно доступним на друштвеним мрежама, наводи се у саопштењу МУП-а.

С.Х. се такође сумњичи да је у комуникацији са жртвама користио профиле на друштвеним мрежама са лажним фотографијама где се представљао као 21-годишњи младић, као и да је након остваривања комуникације од њих добијао фотографије које је потом користио за уцену и прибављање порнографских фотографија и видео-снимака.

Сумњичи се и да је путем емаила размењивао порнографске садржаје настале искоришћавањем малолетних особа.

Полиција је претресом стана и других просторија које користи осумњичени, прегледом мобилних телефона које је користио за дописивање са малолетним особама, пронашла велики број фотографија и видео-записа који су настали искоришћавањем оштећених у порнографске сврхе.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Посебном одељењем за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...