Спорт

НАДАЛ ШОКИРАО СВЕТ! Новак треба да оде у пензију, и да се окрене породици!

Стриц Рафаела Надала, Тони Надал, нашалио се на рачун Роџера Федерера и Новака Ђоковића.

Бивши тренер првог тенисера света има оригиналан савет за Швајцарца и Србина иако добро зна да ће му се жеља тешко остварити, барем не у скорије време.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тони Надал се нашалио рекавши да би Федерер и Ђоковић требало да се више окрену породицама и да занемаре тенис.

„Федерер је најстарији, има 38 година и четворо деце. Оно што би требало да ради је да буде више уз породицу и да не игра. И ако исто посаветује и Ђоковића, који има двоје деце, мислим да би им њихове породице и Рафа били захвални на томе“, рекао је Тони на једном скупу у Валенсији.

Федерер је недавно причао на ту тему, пре свега на утицај који породица има на његове игре.

„Мислим да су поридица и моја супруга тајна моје дуговечности у тенису. Неки играчи немају своје породице. када ја букирам лет, купим десетак карата, имамо 25 кофера, конвој аутомобила, све је то забавно, али и исцрпљујуће. То је велика обавеза, али моја супруга улаже много енергије, али зна шта треба да ради јер то чини већ 20 година“.

„Поред тога, морамо бити опрезни када причамо о Мирки. Она се пита и на колико турнира ћу играти, где ћу ниграти, где ћемо водити децу јер не желите ништа да пропустите па да вам касније буде жао. Све док је деци све то забавно, за мене је у реду да наставим да се такмичим“, рекао је недавно Федерер.

Ђоковић, такође, не планира да Тонију испуни жељу.

„Не знам колико ћу још освајати највеће титуле и играти, али моја је жеља да то буде што је могуће дуже. Надам се да ћете ме сви гледати како се такмичим још много година“, рекао је Ђоковић.

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ