Здравље Идвајамо

ДОБРО ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Ово су ужасне последице ОПАКЕ БОЛЕСТИ !

Pixabay.com

Рајан Глосоп (37) прошле године је одлучио да оде на преглед након што је његов пријатељ умро од рака коже. На задњој страни врата је приметио малу мрљу за коју се касније утврдило да је реч о меланому. Након две операције, његово стање и даље није било добро.

Управо због тога, његова супруга, Фелон, решила је да преко статуса на Фејсбуку алармира, те и упозори друге колико је редован преглед важан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Проблем код рака коже је да се не уклања само захваћено подручје него често и подручје око њега. Дијагностификовали су му стање коже названо Невус Спиллус. Јако ретко су догађа да се оно претвори у меланом, али у његовом случају се то догодило – написала је она.

Она је испричала кроз колики бол је пролазио њен супруг који је урадио око 40 биопсија врата, леђа, плућа и који је имао четири болне операције. У мају ове године, последња операција укључивала је уклањање великог дела коже са Рајановог врата и ногу.

Требало је скинути велик део коже са врата и леђа. Направили су му и кожну трансплантацију тако да су му уклонили кожу с обе ноге како би покрили део на врату и леђима – испричала је.

Рајан се такође осрнуо на ово искуство.

– У почетку је било застрашујуће, али више сам био забринут чињеницом да ћу имати прилично велике ожиљке – рекао је.

Такође је признао да никада није мислио да ће бити у опасности јер као дете није имао пуно пега.

– Последњих неколико година то је почело да се мења, добио сам више мрља и пега, али док нисам почео да радим у индустријском руднику нисам размишљао о прегледу – рекао је.

Он је желео да подели ово искуство како би упозорио људе на заблуде о меланому. Рекао је да већина људи верује да канцерогене пеге могу бити смртоносне, али се уклањају прилично лако и остављају само мали ожиљак. Дељењем слика његовог врата на друштвеним медијима желео је људима показати колико катастрофално ово стање може бити. Нјегово двоје мале деце, у добу од осам и пет година, иду на редовне прегледе.

– Идите на преглед коже – позвао је Рајан све кориснике Фејсбука.

– Читаво ово искуство било је изазовно за све нас, али ако се из овога може извући нешто добро то је онда да желимо повећати свест о раку коже. Меланом чини 10 посто свих карцинома коже, зато је важно да редовм идете на прегледе – закључила је његова супруга.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ