Свет

Док су очекивали награде, уследило је масовно хапшење ! (ВИДЕО)

Фото: јутјуб

Маринце су ухапсили агенти морнаричке криминалистичке службе на церемонији уручивања признања.

На новим снимцима Канцеларије за комуникације Сједињених Америчких Држава забележено је хапшење 15 маринаца од почетка ове године након истраге кријумчарења људи на граници између САД и Мексика. Маринце су ухапсили агенти морнаричке криминалистичке службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дана 25. јула, близу 800 америчких маринаца окупило се у бази „Сан Матео“ маринског корпуса Пендлтон у округу Сан Дијего, у Калифорнији, на церемонији уручивања признања.

Иако је изабрана група маринаца можда мислила да ц́е добити награду или похвале, мајор Метју А. Дорси показао је на чланове службе и рекао: „Ухапсите ове маринце“, наводи „Сан Дијего јунион трибјун“.

Ово масовно хапшење уследило је три недеље након што су разводници Дејвид Хавијер Салазар Квинтеро и Бајрон Дарнел Лоу, ухапшени под оптужбом да су илегално превозили имигранте преко америчко-мексичке границе „ради финансијске добити“.

– Знамо за оптужбе с којима се суочавају и настављамо да у потпуности сарађујемо у истражним органима у вези с тим питањем – рекао је након хапшења портпарол маринског корпуса, први потпоручник Камерон Единбург.

Та сарадња је на крају довела до хапшења које је извело око 40 агената НЦИС-а, наводи се у саопштењу маринског корпуса.

– Команда је желела да пошаље поруку како би се учинило да се овакво понашање не толерише – наводе.

Док је 13 маринаца оптужено за заверу и кријумчарење људи, а још 8 војника је испитано, али није оптужено, у вези са сумњама на трговину наркотицима, адвокати који су заступали оптужене тврдили су да је јавно хапшење незаконито.

– Поступци владе у овом хапшењу формације батаљона и њихови коментари након хапшења су у потпуности неприхватљиви и непримерени – изјавила је адвокатица Бетани Пејтон О’Брајан.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ