Србија

Младић погинуо у судару, нико није стао да му помогне !

Фото: Pixabay.com

Марко Здравковић (22) из Брестовца код Лесковца погинуо је у стравичној саобраћајној несрећи у ноћи између среде и четвртка на аутопуту недалеко од Нирнберга у Немачкој. Према првим информацијама, његов шеф (27) управљао је аутомобилом којим су ударили у камион и он је на месту остао мртав, а Марко је подлегао тешким повредама два сата касније у болници.

Возач БМW-а је, према писању немачких медија, возећи путем клизавим од кише у једном тренутку изгубио контролу над возилом и закуцао се у камион са задње стране. Стакло је било расуто по целом путу. Возач и његов сапутник остали су заглављени у смрсканом аутомобилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Младићима је након стравичне несреће први у помоћ притекао Стефан Фрике, видео новинар који се затекао на путу између Најла и Нирнберга, пишу немачки медији. Како је испричао за локални портал “Инфранкен”, одмах позвао хитне службе и притрчао да помогне. Када је видео да возач не даје знаке живота, покушао је да пружи помоћ сувозачу, док су возила пролазила поред њих.

– Ухватио сам се за главу – нико се није зауставио. У неком тренутку стигле су хитне службе, а до тада је око 40 возила једноставно прошло. Нико се није зауставио. Руке су ми биле крваве и потекле су ми сузе. Не разумем шта је то са људима – прича Фрике.

Возач БМW-а је погинуо на лицу места, пишу немачки медији, а Марка Здравковића су хитне службе превезле у болницу где су се лекари борили за његов живот, али нису, нажалост, успели да га спасу. Возач камиона (46), са којим се сударио БМW је пољски држављанин, и он није повређен.

Маркова породица у Брестовцу данас је сазнала за стравичну трагедију.

– Отишао је да ради тамо на грађевини пре десетак дана, породица и пријатељи су у шоку, отишао је за бољим животом, а страшна судбина га је задесила. Страшно је то што се догодило. Био је изузетно добар и вредан младић. Покушали су да га спасу, али је преминуо после два сата у болници. Те кобне ноћи се враћао са посла заједно са колегом који му је уједно и газда био, на жалот и један и други су врло млади и живот је био тек био пред њима – испричао је “Блицу” извор близак породици.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ