Свет Србија

ЊЕНА ИЗЈАВА ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ СРБЕ: НАТО је штит слободе! Иза свега се крије стравична порука за нас

Новопостављена председница Европске комисије – бивша немачка министарска одбране Урсула фон дер Лајен – оценила је да је НАТО изванредна институција. Тако је одреаговала на тврдњу француског председника Емануела Макрона да Алијанса управо преживљава „смрт мозга“

Упркос превирањима последњих недеља, сматрам да се НАТО показао као изванредан штит слободе – рекла је у говору у Берлину уочи 30. годишњице пада Берлинског зида.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, НАТО је најјачи одбрамбени савез у свету. Фон дер Лајен је оценила и да ЕУ треба да учи како се „разговара на језику силе“. На конференцији коју је у Берлину организовала Фондација „Конрад Аденауер“ на исту тему је још рекла:

– Мека сила више није довољна ако желимо да ЕУ јача свој утицај у свету. Морамо заиста да научимо језик силе. Ово се првенствено тиче „билдовања сопствених мишића“ у сферама у којима је ЕУ навикла да се ослања на друге. На пример: у политици безбедности – додала је она.

Говорећи о односима ЕУ са Москвом и Вашингтоном, указала је да Русија „настоји да попуни сваки вакуум који иза себе остављају Сједињене Државе“. Фон дер Лајен ће на месту председника Европске комисије наследити Жан-Клод Јункера који ће положај напустити крајем новембра.

С обзиром на то да тек следе разговори Београда и представника лажне државе Косово не би било изненађење да ЕУ силом запрети Србији, која не жели да призна Приштину, а да заузврат не добије ништа! Берлин не жели никакве размене територија, поделу КиМ и слично. Од Београда тражи да призна Косово, а Урсула фон дер Лајен важи за особу блиску Ангели Меркел, која управи инсистира на безусловном признању лажне државе.

Ипак, Србија није више тако нејака како на почетку 21 века и сада се са њом не може разговарати језиком уцена и претњи силом. Поготово не употребом силе!

Ипак, Брисел, ако жели, има где да покаже мишиће. Например у Приштини, где су им се пулени потпуно отели контроли и праве проблеме региону али и ЕУ. Питање је само да ли ЕУ сме да крене силом на Тачија, Куртија, Харадинаја, Весељија и осталу екипу?!

Ако је судити по понашању некадашњих вођа ОВК њих мишљење ЕУ не занима. Штавише!

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ