Идвајамо Православље

ЧУДОТВОРНИ МАНАСТИР: Од ове воде слепи прогледали, а непокретни проходали !

Фото: јутјуб

Чудесна исцељења изворске воде од манастира Ђунис начинила су право место ходочашћа.

Манастир Ђунис је женски манастир у нишкој епархији. Налази се у истоименом селу Ђунис, на подручју града Крушевца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Легенда о настанку манастира Ђуниса везана је за давно предање о појављивању Мајке Божје и извора свете воде на месту на коме ће касије сељани подићи манастир.

Предање о чудотворној води манастира Ђунис потиче још из 1898. године. Наиме, Богородица се тада приказала тринаестогодишњој девојчици, пред којом се тада отворио извор. Казала јој је да на том месту подигне цркву, а да би означила тачно место градње, бацила је крчах воде на камен. Према легенди и сведочењу старијих сестара из манастира, камен се током времена увећава и сада се налази у малој цркви, првобитно цркви брвнари, подигнутој 1934. године.

Мајка Божија је манстир Ђунис благословила и прорекла да ће лечити болесне, док је Манастир са цркрвом Покрова Пресвете Богородице осветио и Патријарх Павле.

Сваке године, 14. октобра када се слави празник Покров Пресвете Богородице, у овај манастир слије се и по неколико хиљада верника, који желе да присуствују бдењу и јутарњој литургији.

Мештани околних села препричавају да су многи непокретни, пошто су се напили воде са извора поред цркве, проходали, слепи прогледали, а неми проговорили.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ