Регион Србија

Хрвати побеснели: Ово је највећа СРПСКА ЛАЖ !

Изасланик Стејт департмента за Холокауст Томас К. Јазгерди, као што је Курир јуче ексклузивно објавио, затражио је од хрватске министарке културе да се састане с нашим редитељем Предрагом Гагом Антонијевићем и помогне му у реализацији филма о злочинима у Јасеновцу, што је разбеснело десницу у Хрватској.

Професор доктор Матко Марушић у свом реаговању, које преносе њихови портали, назвао је „Дару из Јасеновца“ највећом српском лажи, лажи над лажима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви подаци и приче који су у Титовој Југославији објављивани о Јасеновцу ни у чему нису били научно утемељени, него су били измишљени, а свако је истраживање било забрањено, свако пропитивање је кажњавано. На крају, друга истина није постојала. Кад су 1991. српске трупе ушле у Јасеновац, однеле су архив логора у Београд и не желе га вратити Хрватској, чак ни као копију (микрофилм). Знали су да тамо лежи истина коју свет не сме сазнати – пише Марушић.

Професору посебно смета што је иза „Даре из Јасеновца“ стао амерички експерт за Холокауст Мајкл Беренбаум.

– Опасно је да велике лажи заврше у уметности. Филм раде са саветником Јеврејином и желе да се хрватски злочини повежу с Холокаустом. На основи лажиране историје раде лажирану трагичну причу. Да, постоји лаж над лажима: српски филм о Јасеновцу „Дара из Јасеновца“ – наставља Марушић.

За њега је неприхватљиво да Хрватска уопште у њему на било који начин учествује.

– Како бисмо се осећали да Хрватска направи такав филм? Осећали бисмо се одвратно, мучно, постиђени што живимо у држави која ради такве ствари. То је незамисливо! – закључио је Марушић.

Продуцента филма Максу Ћатовића нису изненадиле реакције из комшилука.

– Нека снима ко шта хоће (Хрвати су снимили и филм о Готовини, оп. аут.), ми снимамо онако како је било. Истина је на нашој страни, што потврђује да је највећи живи стручњак за Холокауст прихватио да буде саветник на нашем филму – каже Ћатовић за Курир.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ