Србија

Познати политичар је покушао да нас уцени: Огласио се познати глумац о догађају …

Фото: јутјуб

Нема апсолутно никаквих политичких разлога у одлуци да се повучем са свечане академије, изјавио је за Српскаинфо глумац Војин Ћетковић, говорећи о свему што се дешавало пре два дана, током обилежавања Дана општине Невесиње и својој одлуци да подржи потез редитеља Александра Пејаковића.

– Нисмо добили никакакав позив “одозго”, већ, напротив, потпуну слободу да на уметнички начин обилежимо Дан општине. Све је отказано због “лошег укуса” локалног политичара. Зато су и људи са РТРС одустали од директног преноса. Покушао је да нас уцени и изманипулише! То је цела истина – рекао је Ћетковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Организациони одбор за обилежавање Дана општине Невесиње оптужио је Ћетковића и његовог колегу Дејана Луткића да су напустили свечану академију у овом херцеговачком граду након што им није испуњена наводна жеља “да се са бине уклони пано с натписом ‘Митровданске битке 1992. и 1994. године на Невесињском ратишту’ уз који је стајао грб Републике Српске, као и натпис Влада Републике Српске – Одбор за неговање традиције ослободилачких ратова”.

Редитељ Александар Пејаковић, који је осмислио свечану академију поводом обилежавања Митровдана у Невесињу, демантовао је писање појединих медија да су глумци Војин Ћетковић и Дејан Луткић тражили скидање натписа о митровданским биткама.

Наводећи да глумци поменуте транспаренте нису ни видели, истакао је да је жалосно како су поједини политички манипулатори једну племениту уметничку и патриотску идеју злонамерно покушали да претворе у скандал зарад скупљања јефтиних политичких поена.

Ћетковић је изјавио за Српскаинфо да је с радошћу на Митровдан поново дошао у Невесиње да говори поезију поводом Дана општине.

– Ја сам подржао уметност и с драгим Невесињцима, који ме зову кумом, наставио дружење у том дивном херцеговачком месту – објаснио је он.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ