Спорт

СРАМНО ПОНАШАЊЕ! Новинари покушали да испровоцирају Ђоковића, али он није остао дужан: Публика је против мене зато што…

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победом је отворио завршни Мастер у Лондону, а сада га очекују два нова дуела који би требала да буду доста тежа.

Већ у уторак Новака очекује меч са Домиником Тимом, а онда и тениски класик са Швајцарцем Роџером Федерером.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У последњем мечу два великана, Новак је савладао Роџера за титулу на Вимблдону.

– Не мислим да је то финале оставило “ожиљке” на Федереру. Не бих то очекивао да будем искрен, јер су његово искуство и ментална снага били скоро непревазиђени. Нјегова способност да се опорави после великих пораза, да се носи са притиском и тешким моментима меча је била феноменална током година. Без обзира на површину и године, кад играм са Роџером знам да ће играти свој најбољи тенис. Ретко то није радио, а играли смо много пута. Мислим да неће себи створити менталну препреку, али не очекујем то. Усредсређујем се на оно што радим добро и то ћу пробати да спроведем у дело – рекао је Ђоковић.

Прокоментарисао је и непријатну ситуацију када је публика на Централном терену већински навијала за Швајцарца и то прилично бурно.

– Рекао сам после Вимблдона да разумем зашто постоји толико подршке за њега. Он је такав какав је и много је постигао… заслужује те ствари. Публика је понекад већином против вас, некад за вас и временом сам научио како да то контролишем, прихватим и изађем са тим на крај. То је нешто што ме прати током целе моје каријере… Ни сада неће бити ништа посебно различито у смислу моје реакције ако се то догоди. Прихватићу и поштовати став публике. Покушаћу да се фокусирам на оно што треба да урадим на терену, довољно сам искусан. То је све – рекао је Ђоковић и закључио:

– Кад сам рекао да покушавам да изменим “Роџер, Роџер” у “Новак, Новак”, то сам покушавао да урадим и успело је ментално у том тренутку. Не би било ништа другачије ни ако се овде то деси. Наравно да има много оних који воле да нас гледају међусобно, надам се да ће бити пуна хала и да ће сви уживати у добром тенису!

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ