Регион

СТРАВИЧНО! Син српског политичара прегазио жену!

Фото: јутјуб

Мила Бјелић (54) из Градишке подлегла је у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Република Српска услед тешких повреда које је задобила у саобраћајној несрећи 27. октобра ове године.

Из Полицијске управе Градишка је потврђено да је возач кедија Александар Суботић (28) син бившег одборника у Градишки и локалног привредника, који је изазвао несрећу био у алкохолисаном стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– До несреће је дошло када је Александар Суботић (28) из Ламинаца кедијем „ситроен“ ударио бициклисту Милу Бјелић. У овој несрећи Бјелићева је задобила повреде и пружена јој је лекарска помоћ и она је смештена у УКЦ Републике Српске – саопштили су раније из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Из УКЦ Републике Српске јуче је потврђено да је Бјелићева преминула 29. октобра.

– Према информацијама из Клинике за анестезију и интензивно лечење, пацијенткиња је преминула је 29. октобра у 20.25 часова – саопштено је из УКЦ РС.

Андреа Бјелић, ћерка настрадале, изјавила је да јој се несавесни возач који је ударио њену мајку још увек није јавио, нити јој изјавио саучешће.

– Обзиром да је у медијима објављена почетна информација о томе да се догодила саобраћајна несрећа у којој је моја мама тешко повређена, а због чињенице да је отац младића који је изазвао несрећу утицајан човек, желела сам да се обратим медијима и да објаве наставак приче око несреће која се догодила – објаснила је ћерка настрадале.

Додала је како је добила информације да је приликом алкотестирања утврђено да је Суботић управљао под дејством алкохола.

– Поред тога што је возио под утицајем алкохола, наводно је возио и брзином која је била већа од дозвољене, али још увек чекамо резултате вештачења – објаснила је Бјелићева.

Каже да од надлежних институција очекује да поступак против Суботића проведу у складу са законом, те да казне несавесног возача.

Према досадашњим резултатима истраге, Мила Суботић је 27. октобра ове године у тренутку несреће возила бицикл када ју је кедијем „ситроен“ ударио Александар Суботић.

Несрећа је полицији пријављена око 18.15 часова, а увиђају на месту несреће присуствовао је дежурни тужилац Бранко Бјелајац који је наредио да се проведу све истражне мере и радње како би се утврдиле тачне околности несреће. Део мера које се требају провести су алкотестирање возача, као и вештачења која ће утврдити брзину којом се кретао камион у тренутку несреће.

Ћерка настрадале наводи да је након несреће назвала возача, како би сазнала шта се тачно догодило.

– Позвала сам га дан после где ми је потпуно незаинтересовано говорио како је била магла – додала је Андреа.

Међутим, оно што ју је поред породичне трагедије и губитка мајке погодило јесте снимак који је Суботић објавио на друштвеним мрежама.

– На свом профилу на друштвеним мрежама је објавио снимак на којем је приказано како вози брже од 200 километара на час – додала је Бјелићева.

На њему се јасно види да возило иде брзином већом од 210 километара на час.

Питање је да ли је Суботић кажњен због овакве вожње.

Посебно отежавајућа околност на страни осумњиченог Александра Суботића биће што је у тренутку несреће био у алкохолисаном стању. Суботићу је измерено 1,3 промила алкохола у крви. У будућем кривичном поступку, након што против Суботића буде подигнута оптужница за изазивање саобраћајне несреће приликом одмеравања висине казне у обзир ће бити узета количина алкохола у организму у време несреће.

 

Извор: Srbijadanas.con/ Srpskainfo

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ