Свет

Дечак преминуо у сну, од последица предозирања …

Петнаестогодишњи Тајлер Пек преминуо је у сну од последица предозирања наркотицима, које је узимао заједно са мајком. На суђењу Холи Стробриџ (34) из Девона чуло се да је она сину и његовом другу дала морфијум и таблете против болова, а све то док су пили алкохол и ушмркивали аеросоли.

Тајлер је отишао на спавање рано ујутру после „бинџовања“ (претерано узимање, у овом случају наркотика, у кратком временском периоду) код куће у Девону, али се никада није пробудио. Нјегова мајка је пред судом изјавила да није крива за снабдевање сина и другог дечака морфијумом између 31. јануара и 3. фебруара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сваки родитељ са једним грамом интереса за добробит свог детета учинио би све што је у његовој моћи да спречи дете да ради овако нешто – рекао је тужилац. – Али, ето она је то радила са својим сином и његовим другом. Седела је са њим и његовим другом, још једним 15-годишњаком, у кухињи, пили су алкохол, инхалирали испарења аеросоли, узимали коктел дрога, укључујући ту две веома опасне дроге.

Мајка је одбацила и још две тачке оптужнице за окрутност према два дечака. Према речима тужиоца, исправно је рећи да је одгајање дечака било веома изазовно и тешко.

Почео је да пије алкохол веома рано, узимао дрогу на све начине. Можда је био и агресиван, поготово када би узео нешто. Али негде успут је Холи Стробриџ мислила да су пиће и дроге добри начини за њега да се носи са животом. Не само да је толерисала што се он дрогира већ га је и охрабривала – сматра тужилац.

Обичан петак вече
Тајлер је те ноћи узео целу или само део МДМА таблете (екстази). Касније су он и другар у кухињи са Тајлеровом мајком „делили“ пиво и ракију. „Мама“ је тинејџерима дала и своје лекове, а попили су и „валијум“, као и таблете против болова. Дечак је отишао на спавање око 2.30 ујутру, а другари су га тек око поднева истог дана пронашли мртвог.

Холи Стробриџ је негирала да је било коме од дечака давала наркотике. Рекла је „да то нема везе с њом, био је то обичан петак увече“.

Суђење се наставља.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ