Спорт

КАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА! Била је четврта на свету! Позната тенисерка одлучила да се пензионише

Словачка тенисерка Доминика Цибулкова и некадашња чланица Топ 10 „дружине“ светског тениса качи рекет о клин.

Некадашња тешка ривалка Јелене Јанковић и Ане Ивановић и освајачица осам WТА титула објавила је своју одлуку на свом Инстаграм профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас са помешаним осећањима имам посебне вести да вам поделим. Као што знате, нисам одиграла ниједан турнир месецима. Све је кренуло од повреде Ахилове тетиве, која ми је довела у један од најтежих момената у животу: требало је да одлучим шта да урадим са тениском каријером. После много размишљања и подршке коју сам добила од породице и пријатеља одлучила сам да се више не вратим на терен као такмичарка. Ово је тренутак испуњен многим осећањима. Тугом, страхом од непознатог, узбуђењем оним што доноси живот и будућност – написала је Цибулкова.

Захвалила је родитељима јер је била једно од најсрећније деце која су се окушала у тенису и изразила жаљење што више неће осетити подршку навијача.

У уторак поподне је одлучила да се пензионише јер баш тада лансира и књигу о свом тениском животу. Од резултата највећим турнирима, играла је четвртфинале Вимблдона три пута, исто је учинила једном и на УС Опену, а освојила је завршни турнир пре три године.

Највећи успех јој је финале Аустралијан опена 2014. године када је изгубила од Ли На са 7:6 и 6:0. Пре десет година је стигла до полуфинала Ролан Гароса. Због повреде је одавно испала из првих 100 па се повлачи као 315. играчица на свету.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ