Србија

Ово су велике вести: Вучић открио шта ће се десити у МАРТУ !

Председник Србије Александар Вучић истакао је синоћ у Паризу да је неопходно стављање на чистац европске будућности региона, додајући да отварање преговора и потом држање десет година у отварању поглавља, само води до повећања противника ЕУ.

Вучић је, у изјави новинарима, упитан да прокоментарише да неке земље траже да се поново стави на гласање одлука о отварању приступних преговора ЕУ са Северном Македонијом и Албанијом, као и питање да ли ће до тога доћи, рекао да очекује да ће их отворити у марту, ако се не би чекао самит у Загребу у мају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Урадиће то у марту, јер се плаше резултата избора у Скопљу, где се гласа 12. априла. Не желе да буду кривци пораза неког коме су обећали нешто за нешто што је урадио“, објаснио је он.

Истовремено Вучић каже да је председник Француске Емануел Макрон у праву када каже „даћете преговоре, а онда 10 година отварати поглавља“.

Тиме ће, како упозорава Вучић, дотерати до потпуног „егала“ противника и присталица ЕУ у нашим земљама.

„Макрон за разлику од других каже истину и није лицемеран“, додао је он.

Вучић је рекао да Србија нема ништа против да се наставе преговори о поглављима а да нам неко отвори структурне фондове, и да тако примамо преко милиајрду евра, на основу чега би живели боље.

„Али то се неће десити. Могу одмах да кажем које ће земље бити против. Држаће нас по систему ‘заслуга’. С тим у вези сам рекао Макрону ‘ти не би могао да будеш добар кандидат за чланство ЕУ, јер имате улогу извршне власти у избору судија’. Наравно не бих да поредим француско правосуђе са нашим“, додао је он.

Вучић је рекао да је за нас потребно појашњавање свега, јер у супротном они ће отворити преговоре сликаће се и „клиберити“, а потом неће ништа дајје уследити.

Нагласио је да је Србија урадила много тога, али пре свега захваљујући нашем народу.

„Имали смо подршку ЕУ и хвала на томе, али смо пре свега урадили много захваљујући мерама које је провео наш народ. Зато данас видимо бољу перспективу него што је била. Ми на себе треба да будемо поносни, на свој народ и грађане“, истакао је он.

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ