Србија

Тачи је спреман за споразум, у ком Србија признаје независност КОСОВА ! Од почетка је лагао !

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Хашим Тачи председнику Француске Емануелу Макрону није рекао шта стварно мисли.

Вучић је, замољен да прокоментарише изјаву Тачија да је пренео Макрону да је Приштина за мировни споразум са Београдом, казао да је то чуо од њега и пре две, или три године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Спреман је за мировни споразум у којем би ми признали независно Косово. То је као да ја изађем и кажем да сам спреман за фантастичан споразум са ЕУ и да нам пребаце 15 милијарди евра, а да ћемо ми признати да ЕУ није ништа погрешила у протеклих 18 година. Он то каже као да треба да будемо срећни да нас признају. Кога ћете да признате, шта причате. Ми смо призната земља у УН, па нама твоје признање не треба, поручио је синоћ он.

Вучић је рекао да нема проблем када разговара са неким ко је реалан и рационалан, а да је Тачи Макрону рекао само оно што воли да чује.

Није рекао што стварно то мисли. Ми када се видимо кажемо једно другом „добар дан, како сте, лаку ноћ“, „што сте урадили ово или оно“. Оно што смо некада имали да се виђамо једном недељно, па и месечно, више од годину дана нема, осим што се видимо на међународним конференцијама, где успут ја њему кажем „немојте да измишљате глупости око тровања“, а он мени нешто слично, и то је то“, пренео је он додајући да нема никаквог помака, нити разговора ни иза затворених врата.

Вучић је казао да му је Макрон рекао да би желео да Европа посредује и дође до решења око косовског проблема.

Извор: Курир.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ