Србија

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМАЈУ СТРАВИЧНУ УЦЕНУ ЗА СРБЕ! Ево шта ће нам тражити да урадимо у вези Косова!

Фото: јутјуб

Председник Србије Александар Вучић имао је јуче у Паризу пред председником Француске Емануелом Макроном разговор са председником привремених органа у Приштини Хашимом Тачијем и том приликом изјавио да је наставак дијалога још увек далеко.

Председник Србије Александар Вучић рекао је након састанка да је тема била наставак дијалога Београда и Приштине на коме су се обе стране изјасниле да су за наставак дијалога, али да због чекања на формирање косовске Владе није реално очекивати да се дијалог настави пре јануара наредне године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је у Паризу рекао да ће се након формирања Владе Косова видети ко ће формирати ту владу и када ће се видети и „шта су жеље и да ли неко жели компромис, шта су циљеви а шта могућности“.

Ипак, како сазнаје наш портал из дипломатских кругова наставак дијалога Београда и Приштине могао би да се догоди и брже него што се мисли.

– Америка, тачније Стејт департмент је преко Метјуа Палмера послао јасну поруку Албанцима да их очекује за преговарачким столом одмах након формирања Владе тзв Републике Косово, а то се очекује с почетка децембра – открива наш извор.

Према његовим речима Америка има намеру да читав посао веома брзо заврши, а све гласније се помиње идеја о организовању неког формата сличног ономе у Дејтону.

– Вашингтон је намеран да све заврши што је пре могуће, а пре избора у САД. Они желе да се споразум којим ће се ставити тачка на питање Косова потпише у Белој кући, баш онако како је то председник САД Доналд Трамп у свом писму Тачију и Вучићу написао – открива нам наш извор.

– Албанске странке такмиче се у томе ко ће имати лошији однос према Србима и Србији тако да не треба очекивати неке промене ни од будуће приштинске владе, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

– Морамо се поуздати сами у себе, ојачати економски и на сваки други начин – казао је Ђурић у интервјуу за портал КосовоОнлајн и поручио да ће српске институције на Косову и Метохији бити све јаче и у материјалном и финансијском смислу, зато што је и Србија финансијски јача.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ