Свет

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ! 12 људи настрадало, међу њима и четворо деце!

У судару аутобуса и камиона на западу Словачке данас је, према најновијим подацима, погинуло најмање 12 особа, међу којима четворо деце.

У несрећи која се догодила око 13 сати у близини града Нјитра, 100 километара источно од Братиславе, повређено је најмање 17 особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објављено је да су се у аутобусу налазили ученици средње школе.

И словачка агенција Таср извештава да су у аутобусу већином били средњошколци.

Министарка здравља Андреа Калваска, која је на месту несреће, изјавила је да је међу жртвама четворо деце, али није прецизирала које су годиште.

– У овом моменту, наше мисли су са родитељима који су изгубили децу. Сви се надамо да број жртава неће расти – рекла је председница Словачке Зузана Чапутова.

Словачки премијер Петер Пелегрини ће се због несреће, коју је назвао „ужасном трагедијом“, раније вратити у домовину из посете Кипру, где је требало да буде до сутра.

У тренутку несреће падала је киша.

Ватрогасци су првобитно саопштили да је 13 особа погинуло, али је касније број жртава смањен на 12. Повређени су пребачени у болнице.

Полиција је објавила фотографије са места несреће на којима се види камион преврнут на путу и окружен сивим каменицама које је превозио, док је аутобус после превртања завршио у јарку.

Поводом несреће огласила се и комапанија „Арива“ у чијем је власништву аутобус, наводећи да у потпуности сарађују са спасиоцима.

Ово најтежа саобраћајна несрећа у Словачкој у последњој деценији. Године 2009. у судару аутобуса и воза погинуло је 12 особа.

Иначе, на пут, који је затворен за саобраћај слетео је хеликоптер спасилачке службе, а на место несреће упутили су се министарка унутрашњих послова Дениса Сакова, као и начелник ватрогасне и службе за ванредне ситуације и регионални шеф полиције.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ