Русија Србија

Коначно признао: Ево због чега Пацолију сметају Руси !

Избор Руса Алексеја Кондратијева за известиоца Парламентарне скупштине СЕ за Косово представљао, како каже, „безбедносну опасност“, сматра Пацоли.

Одлазећи министар спољних послова привремених приштинских институција Беџет Пацоли каже и да Приштина с њим не би требало да сарађује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пацоли је на свом твитер налогу изразио, како је навео, дубоку забринутост због кандидовања Алексеја Кондратијева за известиоца за Косово.

„Кондратијев је претња националној безбедности за Косово, и ми нећемо прихватити његово могуће именовање, нити сарађивати са њим. Потребно је два пута размислити пре него што се направи такав корак“, написао је Пацоли у уторак на твитеру.

Према ранијем писању немачког Билда, Одбор за политичка питања и демократију Парламентарне скупштине Савета Европе изабрао је Кондратијева за „известиоца за Косово“.

Званично, задатак известиоца је да обавести Савет Европе о развоју демократије на косовској територији, а посебно о спору са Београдом. Изабрани званичник ће, пише Билд, у ствари постати амбасадор Савета Европе на Косову и добиће, измедју осталог, широк приступ поверљивим информацијама.

Кандидати за ово место су посланик Бундестага Петер Мејер (ЦДУ), који већ неколико година ради на питању Косова и Србије, представник Холандије, као и Рус Кондратијев, који је од јуна 2019. постао члан Парламентарне скупштине Савета Европе.

Немачки дневник пише да је Кондратијев до 2010. био официр специјалне војне службе ГРУ, а од 1999. до 2001. био је на Косову у саставу руског војног контингента.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ