Спорт Србија

НОВАК ПОБЕСНЕО ЗБОГ ПОРАЗА: Сав бес искалио на ТРЕНЕРИМА !

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је од Аустријанца Доминика Тима 7:6, 3:6, 6:7 у мечу другог кола Групе „Бјерн Борг“ на АТП финалу у Лондону.

Тим је прошао даље јер има скор 2-0, док ће се Ђоковић у четвртак у последњем колу са Роџером Федерером борити за пласман у полуфинале, с обзиром на то да обојица имају учинак 1-1. Дуел Аустријанца са Матеом Беретинијем неће имати резултатски значај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим од полуфинала, неуспех против Тима удаљио је Ђоковића од првог места на АТП листи. Србин више судбину не држи у својим рукама, јер сада то поново зависи и од резултата Рафаела Надала.

Ђоковић и Тим одиграли су фантастичан меч! Био је то атомски тенис, са много преокрета и узбуђења.

Аустријанац је смањио на 4:6 у међусобним дуелима са Новаком, с тим да је све четири победе остварио у последњих пет мечева. Уједно, Доминик је први пут био бољи од Србина на тврдој подлози.

У првом сету су обојица играла сјајно, разменили су по један брејк, а онда је освајач тог дела игре одлучен у тај-брејку. Ноле је имао јаче живце – 7:5.

А онда је уследио пад у игри српског тенисера. Као да је остао без енергије, што је пети рекет света искористио, одузео ривалу сервис већ у уводу (2:0) и ту предност сачувао до краја.

Где су стали у другом, наставили су у трећем сету. Поново је Аустријанац на старту стигао до брејка (1:0). Недуго затим, током трећег гема Ђоковић је искалио бес на својим тренерима, којима је упутио рафал псовки. Да ли је то „ослободило“ Новака и дало му неку енергију, тек успео је да се врати у игру рибрејком за 3:3.

А онда је уследила драма…

Тим је нови брејк направио (и то без изгубљеног поена) за 6:5 и у следећем гему је сервирао за победу, али је Ђоковић узвратио истом мером – 6:6.

Дакле, о победнику је одлучивао тај-брејк у коме је Србин стекао значајну предност од два мини брејка (3:0). Ипак, Тим је серијом од пет узастопно добијених поена стигао до две меч лопте (6:4), прву на свој сервис није искористио, али другу, када је почетни ударац имао Новак, јесте – 7:5.

После 168 минута борбе тениских дивова Доминик Тим је почео да слави!

„Целог живота се спремам за овакав меч, од малена маштам о овоме. У овако епском мечу победио сам легенду“, изјавио је Тим непосредно по завршетку дуела у „О2 арени“, а онда закључио:

„Ово сигурно никад нећу заборавити“.

Тим је постао први Аустријанац у историји у полуфиналу завршног турнира сезоне.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ