Регион

РЕГИОН У ШОКУ: Полиција ухапсила Србина !

Фото: Pixabay.com

Милан Тишма (45) означен је као један од најмоћнијих трговаца дрогом, који директно с латиноамеричким картелима уговара превоз великих количина кокаина у Европу.

Држављанин Црне Горе Милан Тишма (45), који наводно већ десетак година живи у Београду, ухапшен је у Атини због сумње да је са двојицом Албанаца учествовао у шверцу скоро 104 килограма кокаина изузетне чистоће, вредног око пет милиона евра, који је стигао из Латинске Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грчки медији навели су да се сумња да је Тишма наследник „балканског Ескобара“, односно да је после хапшења наводног вође шкаљарског клана Јована Вукотића у Анталији прошле године и његовог изручења Србији преузео да за њега води послове у Грчкој.

Претрес станова

– Грчка полиција у сарадњи са америчком ДЕА лоцирала је стан на подручју Агиос Димитроса, у ком су чланови криминалне групе складиштили дрогу, као и стан у Хелиополису, који су такође изнајмили. Сумња се да су кокаин куповали директно од латиноамеричких картела и пребацивали га бродовима. Део дроге пронађен је у сандуку испод кревета, а део у рерни, па се претпоставља да је била влажна и да су је тако сушили – пренели су медији.

Они сумњају да је везу с картелима одржавао Тишма, који је посао водио из Атине, и то као најближи сарадник мистериозног Ивана, односно „балканског Ескобара“. Иначе, Иван и „балкански Ескобар“ су надимци по којима је Вукотић познат у Атини.

– Према информацијама којима је располагала америчка ДЕА, Милан Тишма сматра се „човеком духом“, јер је досад био неухватљив. Важи за једног од најмоћнијих трговаца кокаином, који директно с картелима уговара превоз великих количина кокаина у Европу. „Фантом из Србије“, како називају Тишму, мозак је целе операције, а његови албански сарадници били су задужени за дистрибуцију дроге пошто би стигла у Грчку – тврде медији.

Поред дроге, полиција је у стану и једном аутомобилу који су користили пронашла укупно 828.000 евра. Извори из Грчке полиције откривају да се верује да је иста криминална група, с Вукотићем на челу, стајала и иза транспорта 250 килограма кокаина који је 2017. заплењен у једном стану у Варкизи.

– Српска мафија је Грчку претворила у транзитну станицу за кокаин који стиже из Латинске Америке. Управо је „српски фантом“, који је сада ухапшен, наставио посао који је вођа криминалне групе отворио у Грчкој. Криминална група била је одлично организована, комуницирали су искључиво специјализованим софтвером и свако је имао своју улогу – открили су извори из истраге.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ