Свет Србија

Тачи не одустаје од САНКЦИЈА: Ево шта је поручио после састанка са Макроном и Вучићем !

Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, изјавио је данас да је током састанка који је председник Француске Макрон одржао са њим, и председником Србије Александром Вучићем, постигнута сагласност да дијалог треба наставити.

Циљ састанка је по Тачијевом тумачењу био потврђивање потребе за наставак дијалога тзв. Косова и Србије, обнову тог процеса и „евентуална могућност постизања коначног споразума између две независне и суверене државе, уз потенцијалну могућност да (тзв.) Косово буде део Уједињених нација.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је након састанка рекао да дијалог треба наставити, али без икаквих условљавања.

Упитан о ставу Макрона о том питању, Тачи је рекао да је француски председник одлучан да унапреди овај процес, као, како је рекао, „европску потребу и као европски услов и критеријум“.

Према његовим речима, односи Француске и Немачке, које су некада биле у жестоком сукобу и са великим бројем жртава, могле би бити пример тзв. Косову и Србији за окончање конфликта у циљу мира, развоја и бољег живота.

На питање о његовој улози у будућем дијалогу, Тачи каже да „(тзв.) Косово треба да буде јединствено, уједињено, какво је увек и било наспрам Србије“.

А на питање да ли верује да ће нова приштинска влада укинути таксе Београду, Тачи каже се живот политичара у Приштини не своди на односе са Србијом, већ на изградњу и развој тзв. Косова.

– То је једно од питања, важно и неизбежно, али ми не можемо сву снагу да фокусирамо само на дијалог са Србијом – рекао је Тачи и додао да би споразум са Београдом требало постићи што пре.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ