Спорт Србија

ШОКАНТНО: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА остаје без једног од најбољих играча !

Црвено-бели ће на зиму остати без једног од најбољих играча! Голман Милан Борјан (32) напустиће „Маракану“ у предстојећем прелазном року, а каријеру ће наставити у Саудијској Арабији или у Сједињеним Америчким Државама.

За искусног чувара мреже стигле су две понуде. Прва од неименованог клуба из америчке МЛС лиге, који је спреман да плати 2,3 милиона евра, а друга од Ал Ахлија, који даје два милиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још није одлучио
Међутим, када је реч о плати, Арапи репрезентативцу Канаде нуде више новца од Американаца, али то неће бити одлучујући фактор у одлуци искусног голмана.

– Звезда је добила две понуде за Борјана и он може да бира где жели да настави каријеру. Понуда из САД је боља за клуб, али Арапи Борјану нуде већу плату од Американаца. Међутим, он још вага, јер иако би му одлазак у Ал Ахли био финансијски исплативији, Милана привлачи то што би одласком у МЛС био ближи Канади, где му живи породица – каже извор Информера, који је добро упућен у дешавања на „Маракани“.

На „Маракани“ сматрају да је Борјан урадио много за клуб и због тога су му дали одрешене руке у избору нове средине.

– Људи из Звезде не врше притисак на Борјана да прихвати понуду из САД јер је боља за клуб. Сматрају да је Милан један од најзаслужнијих за успехе које је Звезда остварила у претходним сезонама и да би требало да наплати своје добре партије – истиче наш саговорник.

Извесна продаја сјајног чувара мреже неће натерати црвено-беле да се баце у потрагу за новом „јединицом“.

– Борјанов одлазак на „Маракани“ не виде као проблем, јер је Зоран Поповић показао да заслужује да буде први голман. Ту је и Никола Васиљевић, који је стигао из Радника са статусом репрезентативца и од њега се много очекује у будућности – објашњава извор нашег листа.

Добио већу плату
За две и по године, колико је у клубу, Милан Борјан је постао рекордер Звезде по броју наступа на међународној сцени. Црвено-бели дрес је у европским мечевима носио 38 пута и срушио је досадашњи рекорд који је држао Ратомир Дујковић (37).

Снежа му средила повишицу
Ово није први пут да се прича о Борјановом одласку, али раније су разлози били другачије природе. Голман је летос наводно био незадовољан платом, што је на друштвеним мрежама истицала његова супруга Снежана Борјан. Искусни голман је у марту ове године продужио уговор са клубом до 2023. године, по којем је имао плату од 480.000 по сезони.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ