Русија Србија

Сви су остали изненађени: Ово су РУСКИ ПИЛОТИ урадили за једног СРБИНА !

Команда Ваздушно-космичких снага Руске Федерације одушевила се баладом Владимира Вјештића Влада (51), коју су искористили за видео што промовише „Братство авијатичара Русије и Србије“.

Руска војска обрадовала је једног Србина из Ивањице тако што му је направила спот за његову песму, уз чије тактове „плешу“ моћни „мигови“ и хеликоптери.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о новинару и музичару Владимиру Вјештићу Владу (51), који годинама ради у Министарству одбране Србије.

Како Владимир каже, руски мајори и пуковници Ваздушно-космичких снага Руске Федерације били су одушевљени његовом композицијом и то су искористили за видео који промовише „Братство авијатичара Русије и Србије“, вежбе које сваке године одржавају руски и српски пилоти.

Руси одушевљени
Владимир истиче да, иако је песма љубавна балада, савршено се стопила и описала пријатељство наше две братске државе.
– Три дана пред пословни пут у Русију завршио сам компоновање баладе коју сам назвао „Поглед од кристала“. Био сам невероватно поносан јер је песма одлично испала. Са групом пилота отпутовао сам пут Астрахана како бих испратио војну вежбу БАРС 2019, у којој су српски и руски пилоти увежбавали летење и бојево гађање. Чим смо стигли, запричао сам се са руским мајором Алексејем Поповим, који ми је споменуо да је у младости свирао бас гитару. Одмах сам му се похвалио и пустио му моју песму. Већ на први поглед могло се видети да је одушевљен. Изненадио ме је питањем може ли да је искористи за неки пројекат. Иако нисам знао шта је тачно у питању, нити шта намерава, био сам почаствован и пристао сам без много размишљања. Како су дани текли у доброј забави, шали и раду, нисам више ни мислио о томе – каже Владимир.

Пријатељство српских и руских пилота
Пилоти Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и њихове колеге из Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације успешно су извели заједничку летно-тактичку вежбу БАРС 2019. Пету по реду заједничку вежбу обележили су изузетна обученост, добра сарадња и дух пријатељства српских и руских пилота.

Велика част
Последње вечери у Русији присуствовали су анализи одрађених вежби. Оно што је почело радно, завршило се крајње неочекивано и узбудљиво.
– Било је ту много света, био сам окружен пилотима и припадницима нашег Министарства одбране и руског штаба Ваздушно-космичких снага. Сео сам у последњи ред. Када је најављена кратка видео-презентација свега што су постигли, приметио сам да ме мајор Попов снима. Није ми било јасно уопште зашто, ја сам само обичан новинар. Али када су кренули први тактови клавира, схватио сам да је то моја песма. Мало је рећи да сам био шокиран – прича Владимир и додаје:

– Теку снимци летова „мигова“ и хеликоптера, а у позадини се чује моја песма. Звуци клавира стопили су се са првим кадром спота где се појављују руска и српска застава и слоган вежбе „Једна боја, једна вера, једна крв“. Иако сам писао о љубави, а не о наше две братске државе, песма се савршено уклопила. Сви су били одушевљени и ганути у исто време, нико није могао да сакрије емоције. Чак ме је и представник Команде Ваздушно-космичких снага РФ пуковник Константин Јуревич Суриков загрлио. Ма мало је рећи да сам препоносан! У животу се водим тиме да ништа није случајно, па тако ни ово. Волим све људе света, али посебну блискост и повезаност осећам према нашој словенској браћи, према Русији и њеном народу – рекао је он.

Открио нам је и да би „Поглед од кристала“ ускоро могао запевати и на руском језику.
– Сад се сви шале да сам украо шоу, али у целој овој причи пилоти су прави и једини хероји. Од мојих нових руских пријатеља сам чуо да се песма „врти“ на радио-станицама у Русији и да је јако слушана, тако да већ озбиљно размишљам да је препевам и на њихов језик – испричао нам је Владимир.

Новинар и музичар

Владимир Вјештић рођен је у Ивањици, живи у Ковину, а ради у Београду. Нјегово уметничко име је Влаад. Дипломирао је на Факултету политичких наука, годинама је радио на радију, а од 2012. године запослен је у Министарству одбране као новинар-уредник. Музику обожава, али тек у последњих пар година јој се значајније посветио. Да им је музика у крви, показује и то што Владимирове обе ћерке певају у бенду, док син свира гитару.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ