Србија

СРБИ НА НОГАМА! Ево зашто је Вучић хоспитализован на ВМА

ЗДРАВСТВЕНО стање председника Србије Александра Вучића је стабилно, али се због предострожности још налази на ВМА у Београду, потврђено је „Новостима“.

Ову добру вест у суботу је саопштила за Тањуг и саветница председника Сузана Васиљевић, након што је информација о задржавању Вучића у болници узнемирила јавност у Србији. Да председник има кардиоваскуларне здравствене тегобе, раније ујутро саопштено је из Генералног секретаријата председника Републике Србије, уз напомену да је на ВМА примљен у петак, у касним поподневним сатима. Како су „Новости“ незванично сазнале, председнику је био знатно повишен крвни притисак и имао је убрзан рад срца, због чега му је указана лекарска помоћ и преписана адекватна терапија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је председнику Србије већ знатно боље потврдио је и министар одбране Александар Вулин, који је за ТВ Пинк изјавио да је сигуран да ће са здрављем Вучића све бити у реду:

– Сигуран сам у то и зато што је Александар Вучић јак и тврдоглав, а не зато што слуша лекаре.

Вулин је казао да Вучићу лекари могу да приђу само на прославама и званичним дешавањима.

– Много ради, мало спава и мало се одмара. Сви ми који сарађујемо с њим и који смо његови пријатељи, а пре свега његова породица, волели бисмо да Вучић много више води рачуна о свом здрављу, али он је, једноставно, такав човек – навео је Вулин.

Додао је да се Вучић понаша као сваки грађанин и да због њега није сазван конзилијум.

Поруке подршке и жеље за брз опоравак непрекидно су стизале председнику Вучићу од многобројних сарадника, чланова странке, обичних грађана. Међу првима се на друштвеним мрежама огласио министар финансија Синиша Мали:

– Брате мој, знам да не сањају сви наше снове и да ти карактер не дозвољава да се дуго одмараш, али молим те више води рачуна о себи. Настављамо да се боримо… За бољу и успешнију Србију.

Огласили су се и посланик СНС Владимир Ђукановић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, Владимир Орлић, Дарко Глишић, заменик градоначелника Београда Горан Весић… Весић се осврнуо на поруке пуне мржње на хрватским порталима, али и неких припадника опозиције:

– Када видим коментаре Ђиласових симпатизера, сигуран сам да из тих људи проговарају комплекси њиховог лидера који никада ништа није добро урадио за Србију, већ само за себе. Александар Вучић ће све издржати и победиће заједно са Србијом, а бедници који су се данас радовали показали су ко су и шта су.

И супруга убијеног Оливера Ивановића, Милена је поручила:

– Уз тебе смо, као што си ти увек уз нас. Брз опоравак – написала је она на свом твитер-налогу.

ХВАЛА СВИМА КОЈИ БРИНУ

КАСНО по подне се преко инстаграм-профила „Будућност Србије“ кратком поруком, писаном руком, огласио и сам председник Вучић:

– Хвала лекарима и запосленима на ВМА. Хвала свима који су бринули. Већ од понедељка бићу у пуном радном погону.

 

Извор: Новости.рс

 

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ