Свет Спорт

Федерер одбрусио новинарима, онда је уследило понижавање ! (ВИДЕО)

Фото: јутјуб

Роџер Федерер је после пораза у полуфиналу Завршног турнира у Лондону признао да није далеко дан када ће млађи играчи ступити на светски трон.

Швајцарац је после 96 минута игре у О2 Арени поражен од Стефаноса Циципаса са 6:3, 6:4 па ће остати и даље на бројци од шест титула на завршним мастерсима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грчки тенисер је приказао одличну игру и заслужено је славио, а Федерер је после меча признао да му није јасно како су, поред толико талентованих играча, чланови „велике тројке“ и даље на самом врху.

– Гледам листу играча који су завршавали годину на првом месту, ко је све био број један протеклих година и сматрам да је лудост да је то увек био неко од нас тројице – алудирао је на себе, Надала и Ђоковића.

Федерер је деловао нервозно на конференцији за медије, јер је новинара који је почео да поставља питање: „Задовољни сте ритернима на други сервис противника“… прекинуо рекавши: „Не на други, рекао сам на први сервис“.

Када је новинар желео да појасни шта је хтео да каже, водитељ конференције га је прекинуо речима: „Имате право само на једно питање“.

Федерер се надовезао: „Одговорио сам на једно питање, зато идемо даље“…

Швајцарац каже да није далеко дан када ће их млађи скинути са врха.

– Не заборавите, нико од нас се не подмлађује. Шансе да нас престигну се повећавају, не зато што смо ми све лошији, већ зато што су они све бољи и бољи. Верујем да је тако – додао је Роџер.

Он није био задовољан својим издањем у сусрету са Циципасом.

– Нема дилеме да сам имао своје шансе. Не знам тачно зашто се све овако завршило. Претрпети брејк после два промашаја на смечу у једном гему, то се одавно није догодило, ако је икад и било. Тешко је било прихватити тако нешто. То је нешто што се не тренира. Стопала ме нису слушала – додао је Федерер.

Каже да је мало тога шта било добро у његовој игри.

– Прихватио сам све и чак сам и прилично добро ушао у меч. Било је добрих деоница, али у њима ствари нису функционисале добро, да будем искрен, биле су прилично лоше. Не смете то дозволити на овом нивоу, тако да је све ово било прилично разочарање за мене – закључио је Швајцарац.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ