Спорт

КОКОШКОВ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: НБА звезда облачи дрес српске репрезентације (ВИДЕО)

Имао је Александар Ђорђевић правило да не жели странце у репрезентацији, али и док је он седео на клупи помињало се име Френка Каминског као опција да обуче дрес „орлова“. А сада је та идеја додатно подгрејана када је стигао Игор Кокошков. О томе је и сам селектор причао у разговору за Кош магазин.

Подсетимо да постоје предуслови да Камински добије српски пасош постоје пошто му је деда с мајчине стране пореклом са ових простора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кокошков је за Кош магазин открио да размишља о Каминском.

– Баш сам га спомињао једној новинарки Кингса и драго ми је да сте то поменули. Знам да Камински има делом и српске корене, претпостављам са мајчине стране – рекао је Кокошков.

Он је наставио да образлаже своју идеју о доласку Каминског.

– Не знам тачно детаље, баш ћу то да поделим са колегама у свлачионици. Ако говоримо о том ширем списку, свако ко има такав потенцијал има право и да буде узет у обзир. Камински је НБА играч, разматраћемо, видећемо, он је “стретцх 5”, има добру сезону, Финикс Санс играју добро – истакао је Кокошков, управо бивши тренер Финикса.

Он је раније у интервјуу дописницима РТС-а из Чикага најавио да ће бити разматран велики број играча.

– Тај списак ће бити гломазан, велики, најважније је да не пропустимо никог. Најважније је да неког не заборавим, биће имена која већ репрезентују српску кошарку у НБА. Сви ће бити равноправни. Надам се да постоји ентузијазам, жеља, амбиција као и до сада да се репрезентује своја земља – рекао је Кокошков.

Наводно је и сам Френк имао жељу да заигра за Србију. Он је одбио позиве Пољске с обзиром да вуче и њихово порекло. Док је био средњошколац редовно је играо на турнирима највећег српског удружења у Америци (СНФ) и 2008. године је био члан Сербијан Иглса.

 

Извор: Mozzartsport.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ