Идвајамо Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА ЧИЈУ ЈЕ ЋЕРКУ МУЖ УБИО НА 30. РОЂЕНДАН: Послао сам унуку по воду, да не види како плачем

Фото: Pixabay.com

Милован Мијатовић, отац Биљане Мијатовић (30), коју је њен невенчани супруг Синиша Радованчев (51) убио на прослави њеног рођендана наочиглед деце у њиховом стану у Панчеву каже да и после три године не прихвата да његове ћерке више нема.

– Иако су прошле три године, сви смо још у шоку јер Биљане нема. Били смо на гробљу да запалимо свећу, намерно сам слао унуку по воду или да донесе нешто само да бих пустио сузу, а да она не види! Тешко нам је, али гледам да кријем то од деце – каже Милован.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Синиша Радованчев је директним убодом ножем у срце убио мајку двоје деце 21. новембра 2017. у панчевачком насељу Содара. Пре неколико дана навршиле су се три године откако је убијена, а њен отац и ћерке и даље живе у тешкој тузи због губитка.

Фото: Фејсбук принтскрин

Биљана је иза себе оставила ћерку Марију из првог брака и ћерку Ању из заједнице са Синишом, девојчицу која је имала свега месец дана када јој је мајка усмрћена.

– Шта да вам кажем! Рана не може да зарасте… Гледам децу, трудим се да им помогнем колико могу. Деца су још у шоку, као и ја… Иако су прошле три године, то је огроман губитак. Гајиш своје дете од малих ногу и онда ти га неко тако одузме. Изашли смо на гробље 21. новембра да запалимо свећу. Марија тешко све то подноси, ћути и гута бол, кријемо се једни од других када патимо. Гледамо кад смо сами да се исплачемо. На гробљу сам је намерно слао час по воду, час по нешто, да пустим неку сузу, а да Марија не види, мада ипак све она види – каже Милован и додаје:

– Увек се питам зар је морало тако да буде, а одговора нема. Доста радим, таксирам, да ми буде макар мало лакше, али када дођем кући, па видим њене ствари, слике…. Много је то болно – прича ожалошћени отац.

Апелациони суд у Београду осудио је правоснажно на дванаест и по година затвора Синишу Радованчева због убиства Биљане Мијатовић, а том одлуком потврђена је првостепена пресуда Вишег суда којим је осуђен на јединствену казну од дванаест година и шест месеци. Милован Мијатовић огорчен је због пресуде.

– Шта рећи осим да судство помаже да се жене убијају. Колико је само жена страдало после моје Биљане?! Кад би суд првог насилника осудио на 20 година, никоме не би пало на памет да дигне руку на жену. Човека док не удариш по џепу или затвором, нема никакве вајде. Суд уопште није узео у обзир да је то Синиша учинио пред децом, али су му узели као олакшавајућу околност то што је био под утицајем алкохола – тврди Биљанин отац.

Срамна одбрана убице

Синиша Радованчев се током суђења бранио да је то урадио „јер му је пао на мрак очи“ када му је, како он тврди, Биљана рекла после свађе: „Пи*ко једна, ни дете није твоје.“ Несрећна Биљана преминула је на лицу места, а Синиша је сам изашао испред зграде, где се срео с полицијом.

Кобне вечери била је прослава Биљаниног 30. рођендана, а госте је буквално с поклонима полиција враћала од зграде јер нису знали да се догодило убиство.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ