Србија

МММ, БЕБО! Овако су настајале чувене Попарине реплике: Снимање прекидано, сви пуцали од смеха! (ВИДЕО)

Оставио неизбрисив траг.

Глумац Зоран Ранкић преминуо је данас у Београду, после дуже и тешке болести, у 84. години, а шира публика памтиће га првенствено по улогама Николе Калабића у серији „Последњи чин“ и контроверзног бизнисмена Жарка Попаре из „Срећних људи“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Попару је од негативца, како је био замишљен, претворио у једног од најсимпатичнијих ликова које смо имали прилике да гледамо на малим екранима, а многе од његових реплика, које ће се још дуго препричавати, осмислио је сам, то јест, оне нису ни биле у сценарију.

– Павић ми је понудио да будем део „Срећних људи“. Попара је комедиографски лик и наводно није била мој терен. Али и од те улоге, дрчног директора, варалице и лажова направио сам човека кога сви воле – рекао је Зоран за „Новости“.

Препознатљиво „госпођо, госпођице“, заменило је још препознатљивије Попарино мукање и режање.

– И мукање је мојих руку дело (смех). На снимању, кад ми је то пало на памет, ударио сам обема рукама о довратак и почео да „ричем“. Сви су почели да се смеју и морали смо да прекинемо снимање – рекао је глумац у интервјуу.

Иако је важио за човека одлучног и ауторитативног излгеда, на питање шта се заиста крије иза те маске, једноставно је одговорио:

– Меко срце и песничка душа, нежна, осетљива, увредљива. Моја поезија ме одсликава боље од свих улога. И боље сам се уклопио са колегама афористичарима, него са глумцима. Бар при крају живота.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ